U bevindt zich hier: Vakantiehuizen France Individuelle Atlantische Kust  
 FRANCE INDIVIDUELLE
Ardennes
Atlantische Kust
Bretagne
Dordogne
Loire-streek
Normandie
 VAKANTIEHUIZEN
Agence Belle France
All in Portugal
Basic Travel
Belvilla
Bonvacance
Center Parcs
Comfortvilla
Cuendet
Dansommer
France Individuelle
Happy Home
Heeftualgeboekt
Hoogenboom Vakantieparken
Lacasita
Landal GreenParks
Lastminutevakanties.eu
Novasol
Roompot Vakanties
Topic Travel
VacancesProvence
Vakantiekoorts.nl
Villagrande

ATLANTISCHE KUST
 
France Indivuiduelle


 

De Cote Atlantique is de ruige broer van de Cote d'azur. Spectaculaire kliffen, brede stranden en een uitgestrekte oceaan kenmerken dit gebied.
De badplaatsen bruisen van de energie en de brede stranden bieden zelfs de mogelijkheid om te surfen. Een bezigheid die zelfs mooi is om alleen maar te aanschouwen.

Bruisende badplaatsen
In het zuiden vindt u badplaatsen als het kuuroord Dax en het traditionele Biaritz, één van de oudste badplaatsen van Europa waar de boulevards een aaneenschakeling vormen van statige Grand-Hotels.
In het noorden van dit gebied vind u langs de kust vooral schilderachtige visserplaatsjes. De voornaamste trekpleisters hier zijn het schiereiland Ile de Re en de historische visserplaats La Rochelle. Hier zorgt een microklimaat voor meer dan 2300 zonuren per jaar.

Beroemde wijnstreken
In de binnenlanden van deze kuststreek vindt u beroemde agrarische gebieden. Wat dacht u van de Bordeaux wijstreek. Hier komen al eeuwen lang de beste wijnen vandaan. In prachtige chateaux kunt u genieten van een wijnproeverij of een rondleiding door de imposante wijnkelders. Iets ten noorden van dit gebied ligt Cognac.

Bijzondere keuken
En dan hebben we het nog niet over de keuken gehad. Speciale streekgerechten waarin veel zee en landproducten gezamenlijk zijn verwerkt kenmerken dit gebied. De keuken van het Zuidwesten is daarom een begrip in heel Frankrijk.


 

Meer vakantiewoningen aan de Atlantische kust