U bevindt zich hier: Reizen op maat Boliviaonline.nl  
 REIZEN OP MAAT
Argentinieonline.nl
Australieonline.nl
Balionline
Belizeonline.nl
Boliviaonline.nl
Brazilieonline.nl
Cambodjaonline.eu
Chinaonline.nl
Costaricaonline.nl
Cubaonline.nl
Indiaonline.nl
Indonesieonline.nl
Keniaonline
Laosonline.nl
Maleisieonline.nl
Marokkoonline.nl
Mexicoonline.nl
Namibieonline.nl
Nepalonline.nl
Nieuwzeelandonline.nl
Peruonline.nl
Srilankaonline.nl
Thailandonline.nl
Vietnamonline.nl
Zuidafrikaonline.nl

BOLIVIAONLINE.NL
 
Bouw je eigen reis op boliviaonline.nl


 

Reizen door Bolivia op je eigen manier

In het hart van het Zuid-Amerikaanse continent ligt Bolivia, omsloten door hoge Andesbergen. Wie een ontdekkingsreis wil maken naar een authentiek, minder bezocht, bijna ‘spannend’ Zuid Amerikaans land, maakt met een Bolivia vakantie, een goede keus.

Weg van de massa reis je per trein, bus en jeep door de rauwe, maar spectaculaire natuur van de ijle hooglanden. Je ziet oude Incasteden en het beroemde Titicacameer. Natuurlijk doorkruis je de oogverblindende zoutvlakte en sta je in stilte bij flamingo-lagunes. Maar wie meer tijd uittrekt voor dit wat vergeten Andesland, komt in contact met de hardwerkende Bolivianen, compleet met roodverbrande wangen, bolhoed en hoepelrok. Niet alleen op de koude onherbergzame hoogvlakten maar, heel verrassend, ook in de Amazone jungle, waar je op de veranda van je eco-lodge een heel ander, relaxt vakantieland ziet. Combineren met het populaire Peru kan natuurlijk. Maar, net zo eigenzinnig als de Boliviaanse president die altijd zijn lamawollen trui aanhoudt, vinden wij Bolivia een compleet, volwaardig reis- en vakantie land. Op deze reissite stel je je ideale reis samen naar de steile straatjes van La Paz.


 
Bolivia Online


 

Op de site staan bouwstenen, waarmee je je eigen Bolivia reis samenstelt. Ze zijn gemaakt door een team van Bolivia specialisten. Ze hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort.

Op je eigen tempo door Bolivia reizen doe je per lokale bus, (gedeelde) 4WD, privétransfer, trein en binnenlandse vlucht. Bolivia is een land van uitersten; Potosi ligt op 4090m en Samaipata op 1650m. Tijdens de zouttour wordt het 's nachts flink koud en in het laagland (meer dan de helft van het land) is het altijd aangenaam warm en dat in hetzelfde seizoen. Je dient flexibel te zijn in de planning van je Bolivia reis, met wat rustdagen hier en daar maar ook in het inpakken van je rugzak.

Naast bouwstenen zijn er ook een aantal individuele Bolivia rondreizen. Combineren met Peru, Chili en Argentinië is ook mogelijk. De prijzen zijn prettig laag, omdat je niet voor winkels en brochures hoeft te betalen.


 

Bolivia en Peru rondreis 1

Bolhoeden, Indianen en Inca's- 26 dagen

Reisduur 26 dagen / 25 nachten
Reissom € 1579,- pp
Vervoer vliegtuig, bus, trein of privé-auto
Aanvang dagelijks

Je ziet: Santa Cruz - Sucre - Potosi - Uyuni - La Paz - Puno - Titicaca - Cusco - Sacred Valley - Cusco - Lima

Bolivia en Peru herbergen zoveel afwisselende landschappen en culturen dat je er steeds opnieuw verrast wordt. Deze 3 weekse rondreis 'doet' het allemaal.

Je begint deze Bolivia-Peru rondreis in het subtropische laagland van Bolivia. Onderweg verblijf je op een landgoed in de heuvels en leer je het witte stadje Sucre kennen. Ook maak je een tocht door een zilvermijn en een vierdaagse jeeptour langs het zoutmeer en de gekleurde lagunes mee. Na een bezoek aan de heksenmarkt en het coca-museum van La Paz naar de grens voor het tweede deel van je rondreis.

In Peru maak je een boottocht over het Titicacameer en overnacht je op een eilandje op het meer. Het laatste doel op je reis is Cusco. Vanhier start over Incapaden een tweedaagse Andes trekking naar Machu Picchu. Tenslotte heb je nog twee dagen in de Heilige Vallei


 

Bolivia en Peru rondreis 2

Op de Rug van de Condor - 25 dagen

Reisduur 25 dagen / 24 nachten
Reissom € 1678,- pp
Vervoer Alle intercityreizen per bus en trein
Aanvang dagelijks

je ziet: Lima - Arequipa - Colca Canyon - Cusco - Sacred Valley - La Paz - Uyuni - Potosi - Sucre - Santa Cruz

Wie in zo'n 3 weken Peru en Bolivia bezoekt maakt veel buskilometers. Zie je daar tegenop, dan is deze reis een goede keus: je vliegt veel trajecten zodat je minder tijd kwijt bent met 'onderweg zijn'. Bovendien gaan je vluchten vaak over het Andes gebergte, zodat je verzekerd bent van uitzicht op het desolate landschap van vulkaankraters en besneeuwde bergtoppen.

Je vliegt naar Arequipa voor een bezoek aan de Colca vallei, vliegt vervolgens naar het Incarijk Cusco en Machu Picchu en daarna door naar La Paz. Hier heb je de mogelijkheid het Titicacameer te bezoeken. Omdat Uyuni (nog) geen luchthaven heeft, reis je vervolgens overland naar Zuid Bolivia. Je bezoekt het zoutmeer, de hoogste stad ter wereld en eindigt deze toch relaxte reis in het net zo relaxte Boliviaanse Sucre


 

Bolivia en Peru rondreis 3

Eigenwijs Bolivia - (22 dagen)

Reisduur 22 dagen / 21 nachten
Reissom € 1795,- p.p. bij 2 personen
Vervoer vliegtuig, bus of privé-auto
Aanvang dagelijks

Je ziet: Santa Cruz - Samaipata - La Higuera - La Paz - Uyuni - zoutvlakte - Tupiza - Tarija - Potosi - Sucre - Santa Cruz

Bolivia is als vakantieland anders dan anders. Het heeft veel verschillende aspecten te bieden. Het is niet alleen maar koud en hoog, want in het subtropische laagland is het tijd voor je korte broek. Het een avontuurlijk land met hobbelige wegen en lange reisafstanden. Tijdens deze Bolivia rondreis zijn avontuur, nieuwe plekjes ontdekken en de lange reisafstanden goed op elkaar afgestemd. Ideaal voor reizigers die het “echte” Latijns Amerika willen ontdekken op een comfortabelere manier.

Deze Bolivia rondreis start in het subtropisch laagland zodat je langzaam kunt wennen aan de hoogte en het tijdsverschil. Je volgt de voetsporen van Che Guevara en vervolgens vlieg je naar het hart van de Andes, La Paz. Je maakt een "oogverblindende" vierdaagse jeeptour langs het zoutmeer en de gekleurde lagunes. Trek in Tupiza je cowboylaarzen aan, het lijkt hier net of je in de filmset van een western bent gestapt. Je daalt af in de zilvermijnen van Potosi en via de witte stad Sucre reis je terug naar Santa Cruz


 

Bolivia Reisforum

Op het Bolivia Reisforum vind je alle informatie m.b.t. o.a. vakantie in Bolivia, wonen en werken in Bolivia en ervaringen van andere reizigers. Kun je iets niet vinden? Stel dan je vraag op het Bolivia Forum waar andere reizigers je verder helpen.Reisgids Bolivia | Gottmer Dominicus

Rijk geillustreerde gids met nadruk op historische en culturele hoogtepunten. Daarnaast nog veel besprekingen van toeristische plaatsen. Zonder meer een complete gids. Een prettig leesboek voor, tijdens en achteraf de reis.

Bolivia is geografisch een zeer gevarieerd land. In het westen wordt het landschap vooral bepaald door de hoge bergtoppen en vulkanen van het Andesgebergte, dat in het zuidwesten uitloopt in enorme zoutvlakten langs de grens met Chili. In het noorden en noordoosten van het land strekt zich het Amazonegebied uit als voortzetting van dat van Brazilië en van Peru. In het zuidoosten omvat het land het droge woestijnachtige Chaco-gebied, dat het deelt met Paraguay. Ook de hoogteverschillen zijn enorm. Het hoogste punt van Bolivia is de top van de berg Sajama (tegen de grens met Chili aan), op 6549 meter hoogte; het laagste punt ligt op dertig meter en bevindt zich bij de rivier de Beni. Bolivia heeft voorts een veelbewogen geschiedenis met veel oorlogen en conflicten en elkaar soms snel opvolgende machthebbers. De veelzijdigheid van de Boliviaanse cultuur of beter gezegd culturen zal ten dele het product zijn van de vele territoriale en demografische veranderingen die het land in de loop van zijn geschiedenis heeft ondergaan. Zo is het gedeelten van zijn grondgebied kwijtgeraakt aan de verschillende buurlanden, maar ook hebben afstammelingen van uiteenlopende volkeren de weg naar het land gevonden, bijvoorbeeld de Quechua uit de hooglanden van Peru en de Guaraní uit de laaglanden van Paraguay. Daarnaast heeft er een grote immigratiestroom plaatsgevonden van Europeanen en Aziaten, die eveneens hun stempel op de cultuur hebben gedrukt.

meer informatie


 
 

Zonvakanties aanbiedingen | Vliegtickets | Hotel aanbiedingen | Hotels Mexico | Hotels Portugal | Hotels Turkije | Hotels Italie | Hotels Frankrijk | Hotels Cyprus| Hotels Spanje | Vakantie Tunesie | Vakantie Griekenland | Vakantie Kroatie | Canarische eilanden |Malta| Kreta | Rhodos | Corfu| Jamaica | Malediven | Marokko | Nederlandse Antillen | Sri Lanka | Trinidad en Tobago | Cuba | Emiraten | Israel | Dom. Republiek | Kaap Verdie | Cruises | Sitemap