U bevindt zich hier: Reizen op maat Chinaonline.nl  
 REIZEN OP MAAT
Argentinieonline.nl
Australieonline.nl
Balionline
Belizeonline.nl
Boliviaonline.nl
Brazilieonline.nl
Cambodjaonline.eu
Chinaonline.nl
Costaricaonline.nl
Cubaonline.nl
Indiaonline.nl
Indonesieonline.nl
Keniaonline
Laosonline.nl
Maleisieonline.nl
Marokkoonline.nl
Mexicoonline.nl
Namibieonline.nl
Nepalonline.nl
Nieuwzeelandonline.nl
Peruonline.nl
Srilankaonline.nl
Thailandonline.nl
Vietnamonline.nl
Zuidafrikaonline.nl

CHINAONLINE.NL
 
Bouw je eigen reis op chinaonline.nl


 

Reizen door China op je eigen manier

Iedereen heeft het over China. De Chinezen bouwen in razend tempo aan een nieuw, modern land en organiseren in 2008 de Olympische Spelen. Tegelijk zitten hun duizenden jaren oude Oosterse roots en gewoontes diep geworteld.

Juist nu is het verantwoord individueel en in eigen tempo China te doorkruisen. Afgelegen gebieden worden ontsloten; wegen, spoorlijnen en luchthavens aangelegd, want ook de groeiende middenklasse wil betrouwbaar transport en keuze uit restaurants en winkels.

Daardoor is het nu mogelijk groepsreizen en standaardhotels te vermijden. Op onze reizen worden vervoer, de meeste transfers en een aantal excursies tevoren geregeld en heb je een Engelstalige lokale contactpersoon. Je reist in de stijl van het land, verblijft in kleinschalige hotels en in reisgebieden waar je in contact komt met de bevolking. Je slaapt in een ‘hutong’ hotel (met binnenhofje), bij een Tibetaanse familie of in een guesthouse tussen de rijstvelden. Je fietst over de stadsmuur van de oude hoofdstad Xi'an of wandelt tussen de karstbergen van Yangshuo.


 
China online


 

Op de site staan China bouwstenen, waarmee je je eigen China reis samenstelt. Ze zijn gemaakt door een team van China specialisten. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort.

Je China reis start vaak in Peking dat bekend staat door het Plein van de Hemelse Vrede, de oude keizerlijke Verboden Stad en de nabijheid van de Chinese Muur. In China kom je langs altijd drukke steden en landschappen die je van vochtige rijstterrassen tot Himalaya sferen leiden. China is veilig en met de back up van onze lokale agent is het individueel goed te doen. Een China reis kun je ook combineren met Tibet.

Naast bouwstenen zijn er een aantal individuele China rondreizen. De prijzen zijn prettig laag omdat je niet voor winkels en brochures hoeft te betalen.


 

Rondreis China 1

Go China

Route: Peking - Xi'an - Chengdu - Lijiang - Dali - Yangshuo - Ping'an - Shanghai

Reisduur: 21 dagen, 20 nachten
Reissom: € 1698,- p.p. bij 2 personen
(inclusief 4 binnenlandse vluchten)

Alle highlights van China op een leuke manier en heel betaalbaar: daar waar ze zijn, logeer je in sfeervolle hotelletjes in de sfeer van het land. De rondreis is compact maar heel compleet en voert je van Peking via de Terracotta Warriors bij Xi'an en de reuzenpanda's bij Chengdu, naar de schitterende provincie Yunnan. Hier doe je een stukje China over land en zie je het leven op de akkers en op de marktjes. Je reist verder naar de karstbergen - een sprookjeslandschap van steil omhoog rijzende heuvels - rondom Yangshuo, wandelt tussen de hoogste rijstterrassen ter wereld in een dorpje met 800 inwoners wat van de buitenwereld afgesloten is en sluit je reis af in de kosmopolitische stad Shanghai.

Je reis is niet vol gepland, zodat je ook af en toe je dagen zelf invulling kunt geven: lekker slenteren door de Verboden Stad en over de Chinese Muur, op een pleintje naast de opa's van het dorp, dat is het China gevoel. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van Go China


 

Rondreis China 2

Chinese volkeren; van stad naar platteland

Route: Peking - Xi'an - Xiahe - Chengdu - Lijiang - Dali - Yangshuo - Ping'an - Canton - Hongkong

Reisduur: 24 dagen, 23 nachten
Reissom: € 1965,- p.p. bij 2 personen
(inclusief 4 binnenlandse vluchten)

Ten opzichte van de Go China reis, ga je in deze reis een aantal dagen van de begaande wegen af; ten noordwesten van Xi'an ga je naar een gebied wat een beetje als een kruising aanvoelt tussen Tibet en Mongolië. Je reist in een privé auto met chauffeur en gids door uitgestrekte grasvlaktes op 3000 meter hoogte en loopt tussen de nomaden, yaks en Tibetaanse monniken.

Tijdens deze reis ben je op veel plaatsen 3 nachten, dus je leert de omgeving waarin je bent echt kennen en na allerlei excursies die je toch gedaan moet hebben, kun je ook op een bankje genieten van de sfeer op straat of een markt afstruinen die je net zelf ontdekt hebt. Je eindigt in de kosmopolitische cocktail die Hongkong heet, waar oost zich met west mengt en je langzaam terugkeert naar het moderne leven. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van Chinese volkeren; van stad naar platteland


 

Rondreis China 3

Waterwielen, drumtorens en vervlogen tijden

Route: Peking - Xi'an - Chengdu - Lijiang - Tiger Leaping Gorge - Zhongdian - Yangshuo - Ping'an - Tongli - Shanghai

Reisduur: 24 dagen, 23 nachten
Reissom: € 2215,- p.p. bij 2 personen
(inclusief 5 binnenlandse vluchten)

Veel actief zijn en regelmatig zelf op ontdekking gaan zonder vast te zitten aan allerlei programma's. Dat zijn de belangrijkste speerpunten van deze rondreis.

Je begint in Peking, bezoekt er de Verboden Stad en maakt een wandeltocht van tien kilometer over de machtige Chinese Muur. Vervolgens reis je via het Terracottaleger bij Xi'an naar het research centre van de bedreigde Reuzenpanda. Met een binnenlandse vlucht reis je door naar naar het ommuurde stadje Lijiang, waar oude wilgen staan langs de paadjes met lampionnen en lage houten huizen. Daarna maak je een spectaculaire trekking in in de voorlopers van de Himalaya en maak je kennis met het Tibetaanse leven. Dan laat je de witte bergtoppen achter je en vaar je ineens tussen steile rotsen, groene akkers en rijstvelden bij Yangshuo. Het is er mooi en je wandelt, fietst, roeit deze dagen je eigen route. Uiteindelijk kom je via zentuinen en waterwielen in Shanghai, waar je bent beland in het China van de toekomst. Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van Waterwielen, drumtorens en vervlogen tijden


 

Rondreis China 4

China by Train - treinreis

Route: Beijing - Xi'An - Chengdu - Yanshuo - Ping'An - Guangzhou

Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Reissom: € 997,- p.p. bij 2 personen

Deze rondreis brengt je per trein langs de belangrijkste hot-spots van China. Hoewel je niet álle highlights ziet maak je een diverse reis, waarbij moderne steden en prachtige natuur elkaar afwisselen. Tijdens je treinreizen maak je op een ongedwongen manier kennis met de lokale bevolking en zo leer je meer dan alleen "Ni hao".

Beijing mag je absoluut niet missen tijdens je China reis. Hier dwaal je door de Verboden Stad en krijg je een beetje het gevoel hoe het moet zijn geweest om als machtige keizer een land te beheersen. Je wandelt over de Chinese Muur, die slingerend aan de horizon verdwijnt. Via het eeuwenoude Terracottaleger drink je in een van de vele theehuizen de beste thee en sta je oog-in-oog met de reuzenpanda. Dan arriveer je in Yangshuo, een idyllisch stadje dat tussen de steile karstbergen verscholen ligt. In deze omgeving kom je heerlijk tot rust. De wandeling door de groene en tevens hoogste rijstterrassen ter wereld zal zeker indruk maken. Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van China by Train


 

Rondreis China 5

Door´t land van de Chinese Muur

Route: Peking - Xi'an - Chengdu - Yangshuo - Ping'an - Canton - Hongkong

Reisduur: 18 dagen, 17 nachten
Reissom: € 1390,- p.p. bij 2 personen
(inclusief 3 binnenlandse vluchten)

Dit is een betrekkelijk korte reis voor zo'n groot land als China, waarbij we ervoor gekozen hebben je niet van hot naar her te slepen maar toch overal de tijd te nemen zodat je de plaatsen die je aandoet goed leert kennen en er ook echt even bent. Hoewel je China niet van onder tot boven doorkruist, is je reis afwisselend met enkele moderne steden vol cultuur, activiteiten in de natuur en uitrusten op de veranda van je hotel aan de rivier.

De rust straalt er bijvoorbeeld vanaf tijdens een dagje platteland bij Chengdu. Je luncht mee met een lokale boerenfamilie en mag als je wilt een kijkje nemen op z'n akkers. Niet alleen een reis door China dus, maar ook vakantie. Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van Door 't land van de Chinese Muur


 

Rondreis China 6

Beijing nights, zuid China en 'n tropisch strand

Route: Peking - Xi'an - Yangshuo - Ping'an - Canton - Hainan

Reisduur: 15 dagen, 14 nachten
Reissom: € 1265,- p.p. bij 2 personen
(inclusief 4 binnenlandse vluchten)

Hoewel je China het hele jaar kunt bezoeken, is het van november tot maart met name in het noorden van China best koud. Op deze reis verblijf je vooral in het warmere zuiden van China. Hij is dus ook geschikt voor die periode als je met Kerst naar China wilt.

Op je China reis wil je toch ook naar Peking, dus bezoek je de stad kort en ziet het Tian'anmen Plein, de Verboden Stad en de Chinese Muur. Via de ommuurde stad Xi'an voor het beroemde Terracotta leger vlieg je naar het zuid-Chinese platteland. Je verblijft in een idyllische omgeving tussen karstbergen, rivieren en de hoogste rijstterrassen ter wereld. Je rust uit op Hainan eiland; hier liggen de mooiste stranden van China; langgerekte witte zandstroken met palmbomen. Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van
Beijing nights, zuid China en 'n tropisch strand


 

Rondreis China 7

Machtig China met een topje Lhasa

Route: Chengdu - Xi'an - Peking - Yangshuo - Ping'an - Dali - Lijiang - Zhongdian - Lhasa - Chengdu

Reisduur: 26 dagen, 25 nachten
Reissom: € 2395,- p.p. bij 2 personen
(inclusief binnenlandse vluchten)

Een ongelofelijk veelzijdige reis; je komt aan in een 'stad-van-de-Chinese-middenklasse' met winkelcentra en brede boulevards. Bezoek nog de moslimstad Xi'an waar je het Terracotta leger ziet. Vervolgens naar Peking, de Verboden Stad en de Chinese Muur moet je gezien hebben.

Dan een duik de geschiedenis in. Eerst vlieg je naar het sprookjeslandschap van karstbergen - steile rotsen waartussen rivieren slingeren. Over land reis je langs meren en minderhedendorpjes waar de bevolking in klederdracht loopt, naar een van de oudste stadjes van China met een ommuurd deel met houten hofjes-huizen waar lampionnen en vogelkooitjes hangen; China 100 jaar terug in de tijd. Via de voorlopers van de Himalaya kom je Tibet binnen en je reis eindigt met een verblijf in de hoogste hoofdstad ter wereld; Lhasa. Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van Machtig China met een topje Lhasa


 

Rondreis China 8

China en Tibet

Route: Peking - Xi'an - Lhasa - Samye - Gyangze - Shigatze - Zhongdian - Lijiang - Chengdu

Reisduur: 20 dagen, 19 nachten
Reissom: € 2165,- p.p. bij 2 personen
(inclusief 3 binnenlandse vluchten)

Op deze reis begin je in Beijing en reis je via het Terracotta leger bij Xi'an naar de magische stad Lhasa in boeddhistisch Tibet. Je verblijft drie dagen in de stad en bent vrij, zodat je acclimatiseert aan de (3600 meter) hoogte. Daarna maak je een onvergetelijke tocht van drie dagen over de Tibetaanse hoogvlaktes, tussen de Himalayatoppen door, naar de oudste en meest indrukwekkende kloosters waar Tibetaanse monniken leven. Hier vind je je spirituele ik vanzelf (terug).

Vervolgens verblijf je enkele dagen in het sprookjesstadje Lijiang, waar het Naxi volk nog in klederdracht op het marktplein een praatje maakt, de stenen bruggetjes over de waterkanalen 's avonds door rode lampionnen worden verlicht en waar de traditie voortleeft om aan weerszijden van de kanalen elkaar limericken toe te zingen.. Je eindigt je reis oog in oog met de reuzenpanda in Chengdu. Te zien hoe hij hier kauwend op lange bamboestokken rustig de wereld op zich af laat komen, is een beste afsluiting van je reis. Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van China en Tibet


 

Rondreis China 9

China in style - comfortreis

Route: Peking - Xi'an - Chengdu - Lijiang - Yangshuo - Hongkong

Reisduur: 16 dagen, 15 nachten
Reissom: € 2035,- p.p. bij 2 personen
(inclusief 6 binnenlandse vluchten)

Een reis die je in comfort aflegt. Je slaapt veelal in viersterren hotels, overbrugt grote afstanden per vliegtuig en alle transfers bij aankomst en vertrek zijn geregeld. Hierdoor kun je veel zien zonder dat de reis vermoeiend is.

In Peking zie je het Tian'anmen plein, de Verboden Stad en de Chinese Muur. Dan bezoek je bij de ommuurde stad Xi'an het Terracotta leger. In het lampionnenstadje Lijiang loop je over stenen paadjes en bruggetjes en maak je een fietstocht in de omgeving, tussen de voorlopers van de Himalaya. Echt ontspannen doe je vervolgens tijdens de boottocht bij de karstbergen. Tot slot verblijf je in het luxe Harbour Plaza hotel in Hongkong. Alle kamers hebben uitzicht op de skyline en vanuit de jacuzzi op de bovenste verdieping buiten, sluit je je reis spetterend af met de lasershow tussen Hongkong's wolkenkrabbers. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van China in style


 

China Reisforum

Op het China Reisforum vind je alle informatie m.b.t. o.a. vakantie in China, wonen en werken in China en ervaringen van andere reizigers. Kun je iets niet vinden? Stel dan je vraag op het China Forum, waar andere reizigers je verder helpen.Reisgids China - Hong Kong - Tibet

Reisgids China - Hong Kong - Tibet | Nelles

Leuke algemene reisgids met veel illustraties: mooie foto's, goede kaartjes en thematische hoofdstukken over cultuur en natuur. Soms wat praktische informatie, maar toch vooral een prettig leesbare reisgids voor iedereen.

De 'Nelles Gids China' laat u verbluft staan van de Chinese muur, laat u kennismaken met de wereldstad Peking, het hypermoderne Shanghai en het door kast gekenmerkte landschap rond Guilin. Van Yunnan gaat de route eerst langs de Yangtze, dan langs de Gele Rivier naar het terracottaleger bij Xi'an. Ook Hongkong, een paradijs voor shopping, komt uitvoerig aan bod, evenaals Lhasa op het Tibetaans plateau.

meer informatie


 
 

Zonvakanties aanbiedingen | Vliegtickets | Hotel aanbiedingen | Hotels Mexico | Hotels Portugal | Hotels Turkije | Hotels Italie | Hotels Frankrijk | Hotels Cyprus| Hotels Spanje | Vakantie Tunesie | Vakantie Griekenland | Vakantie Kroatie | Canarische eilanden |Malta| Kreta | Rhodos | Corfu| Jamaica | Malediven | Marokko | Nederlandse Antillen | Sri Lanka | Trinidad en Tobago | Cuba | Emiraten | Israel | Dom. Republiek | Kaap Verdie | Cruises | Sitemap