U bevindt zich hier: Reizen op maat Mexicoonline.nl  
 REIZEN OP MAAT
Argentinieonline.nl
Australieonline.nl
Balionline
Belizeonline.nl
Boliviaonline.nl
Brazilieonline.nl
Cambodjaonline.eu
Chinaonline.nl
Costaricaonline.nl
Cubaonline.nl
Indiaonline.nl
Indonesieonline.nl
Keniaonline
Laosonline.nl
Maleisieonline.nl
Marokkoonline.nl
Mexicoonline.nl
Namibieonline.nl
Nepalonline.nl
Nieuwzeelandonline.nl
Peruonline.nl
Srilankaonline.nl
Thailandonline.nl
Vietnamonline.nl
Zuidafrikaonline.nl

MEXICOONLINE.NL
 
Bouw je eigen reis op mexicoonline.nl


 

Reizen door Mexico, Guatemala en Belize op je eigen manier

Landen van Maya's en Azteken, van koloniale steden, oerwouden en tropische stranden. Zo vol cultuur, natuur, kleur en geur, dat je er weken kunt doorbrengen. Onze Mexico rondreizen en Maya Route reis zijn zodanig ingedeeld dat je "piramide/tempelmoeheid" vermijdt, net als te veel warmte en drukte.
We plannen vaak een dagje extra bijvoorbeeld om te zwemmen met manta-roggen of in het turkooizen water van een ''cenote''. Of om te varen tussen wolken flamingo's en te slenteren op overschaduwde plaza's.
Je overnacht in kleinschalige haciënda’s, koloniale huizen en villa's en we werken met een Nederlandstalige agent, die je tips kan geven over de bijzondere plekjes. Tortilla's en tequila's had je vast al geproefd. Maar pas in een 'cantina', of hangmat aan de tropische Caribische zee krijg je het echte mañana gevoel.


 
Mexico online


 

Op de site staan Mexico bouwstenen, waarmee je je eigen Mexicoreis samenstelt. Ze zijn gemaakt door een team van Mexicospecialisten. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort.

Yucatan in eigen tempo zien, gaat het handigst per huurauto. Veilig, niet moeilijker dan in Zuid Europa. Reizen per lijn- of shuttlebus is vooral aan te raden als je vanaf Mexico City reist, of wanneer je Mexico combineert met Guatemala en Belize.

Naast bouwstenen zijn er we een aantal individuele Mexico rondreizen. De prijzen zijn prettig laag omdat je niet voor winkels en brochures hoeft te betalen.


 

Mexico rondreis fly-driveArriba Yucatan

Je ziet: Playa del Carmen - Chichèn Itza - Izamal - Campeche - Villahermosa - San Cristobal - Palenque - Calakmul - Tulum Reisduur 16 dagen, 15 nachten Reissom € 895,- p.p. bij 2 personen Autohuur inclusief 13 dagen cat. C auto
Dit is een leuke en complete route als je zo'n twee weken tijd hebt voor een autoreis door Yucatan. Je maakt wel wat kilometers, maar toch houden we het reisschema relaxt en afwisselend. De Maya ruines Chichèn Itza en Palenque doe je uiteraard aan. Ook kom je in het kleurige San Cristobal en omgeving. Wat meer off-road plekjes in deze reis zijn het gele stadje Izamal en de weinig bezochte ruïne Calakmul. De vliegreis is vermoeiend dus je begint en eindigt relaxt: 2 nachtjes Playa del Carmen bij de start en het rustige Tulum om je reis te besluiten.


 

Mexico rondreis fly-driveLangs cenotes en cabañas

Je ziet: Playa del Carmen - Rio Lagartos - Chichèn Itza - Izamal - Campeche - Palenque - Calakmul - Tulum Reisduur 15 dagen, 14 nachten Reissom € 875,- p.p. bij 2 personen Autohuur inclusief 12 dagen cat. C auto
Net als de 'Arriba Yucatan' maak je een complete autorondreis over het schiereiland Yucatan in twee weken. Op deze rondreis maak je echter minder kilometers en kun je er op meer dagen zelf op uit. Je komt niet in de indianenstad San Cristobal in het zuiden. Hiervoor in de plaats ga je na Playa del Carmen eerst naar Rio Lagartos met zijn modderbaden en flamingo's.
De afwisseling van bekende en minder bekende Maya ruines en plaatsjes is gehandhaafd. Maar je hebt er, in vergelijking met de Arriba Yucatan reis nu meer tijd voor. Tenslotte is het heerlijk bijkomen aan een van de stranden van de Riviera Maya.


 

Mexico rondreis fly-driveMexico Manana

Je ziet: Playa del Carmen - Rio Lagartos - Chichèn Itza - Izamal - Campeche - San Cristobal - Palenque - Calakmul - Tulum Reisduur 21 dagen, 20 nachten Reissom € 1195,- p.p. bij 2 personen Autohuur inclusief 17 dagen cat. C auto
Deze drieweekse reis per huurauto komt niet in Mexico City, maar reist heel relaxt door Yucatan en brengt veel tijd door in de bergen en de jungle.
Na een rustig strandbegin ga je via een flamingoreservaat, de oude Mayastad Chichèn Itza en het koloniale Izamal naar de Golf van Mexico. Vervolgens rijd je naar San Cristobal in de bergen en dan de jungle in, naar overwoekerde Mayasteden van Yaxchilan en Bonampak. Je eindigt terug aan de Cariben waar je uitrust op het strand van Tulum.


 

Mexico rondreis self-driveZonnetempels en Spaanse sferen

Je ziet: Valladolid - Chichen Itza - Izamal - Campeche - Palenque - Calakmul - Playa del Carmen Reisduur 10 dagen / 9 nachten Reissom € 435,- p.p. bij 2 personen Autohuur inclusief 7 dagen cat. C auto
Tijdens deze 10-daagse self-drive rondreis zie je bekende en minder bekende Maya ruïnes, die je afwisselt met koloniale stadjes, jungle en watervallen. Je rijdt heerlijk vrij rond in je huurauto, deelt zelf je dagen in en je verblijft in koloniale casa’s en jungle cabañas. Wel zo prettig dat die alvast voor je geregeld zijn. Struin rond op de markt en de pleintjes van het gele stadje Izamal, bewonder bekende Mayapiramides van Chichen Itza en Palenque, neem een duik in een ondergrondse cenote en sluit af in je hangmat aan het levendige strand van Playa del Carmen.


 

Mexico rondreis fly-driveYucatan, even proeven!

Je ziet: Cancun - Rio Lagartos - Chichèn Itza - Tulum Reisduur 8 dagen, 7 nachten Reissom € 478,- p.p. bij 2 personen Autohuur inclusief 6 dagen cat. A auto
Even een weekje er tussenuit? Denk dan eens aan deze Yucatan-in-een-notendop-reis.
Een lekker klimaat en gezellige Mexicaanse sfeer. Een snuifje Maya cultuur en een modderbad aan de Golf van Mexico. Dan slenteren over koloniale pleintjes en tenslotte achterover in je hangmat aan de Riviera Maya: in het gezellig drukke Playa del Carmen of juist heel rustig aan de lange verlaten palmenstranden van Tulum.


 

Familie rondreis Mexico self-driveSombrero's en tortilla's

Je ziet: Playa del Carmen - Rio Lagartos - Chichèn Itza - Izamal - Campeche - Palenque - Calakmul - Tulum Reisduur 15 dagen, 14 nachten Reissom p.p. € 979,- per volwassene
€ 429,- per kind bij 2 kinderen
Autohuur inclusief 11 dagen cat. D autoDeze rondreis is ideaal om de wat oudere kinderen kennis te laten maken met Latijns Amerika. Mexico spreekt tot de verbeelding: oude Mayasteden, reuzencactussen, witte palmenstranden, sombrero's en tortilla's! Op de route heb je veel afwisseling en bent flexibel. Je begint aan het Caribische strand en maakt vervolgens een boottocht naar flamingo's en kaaimannen. Dan slaap je naast een Maya ruïne en hebt er de volgende morgen het rijk zo'n beetje alleen. Je doet 'het gele stadje' aan en na een nacht in 'piratenstad' Campeche ga je brulapen zoeken bij de jungleruïne van Palenque. De reis eindigt op het strand bij Tulum.
 

Mexico, per lijnbus van Mexico city naar CancunMaya's en Mariachi's

Je ziet: Mexico City - Puebla - Oaxaca - San Cristobal - Palenque - Campeche - Merida - Chichèn Itza - Playa del Carmen Reisduur 19 dagen, 18 nachten Reissom € 775,- bij 2 personen Vervoer lijn en shuttlebus Deze individuele reis is de beste optie als je van Mexico City naar de Caribische kust wilt. De afstanden zijn behoorlijk, je vervoer tussen de plaatsen is geregeld per comfortabele lijnbus en je hoeft dus niet zelf te rijden.
Je start in de hoofdstad, vol historische monumenten en typisch Mexicaanse sfeerbeelden. Door 'Marlboro country' ga je dan naar de bergen van Chiapas, het centrum van de indianencultuur in. Na de jungle-belevenissen bij Palenque reis je langs koloniale steden naar de oude Mayastad Chichèn Itza. Bijkomen doe je aan 't eind met een margarita in de hand op het strand van Playa del Carmen.


 

Mexico, Guatemala en Belize per lijnbusMaya route individueel

Je ziet: Playa del Carmen - Chichèn Itza - Merida - Campeche - Palenque - San Cristobal - Panajachel (Guatemala) - Antigua - Flores/Tikal - Caye Caulker (Belize) - Playa del Carmen Reisduur 23 dagen /22 nachten Reissom € 958,- p.p. bij 2 personen Vervoer lijn en shuttlebus Dit is onze complete Maya route reis. In ruim drie weken kom je bij de mooiste Mayaruïnes van Latijns Amerika. We zorgen dat je op je reis niet tempelmoe wordt en plannen ook relax-dagen en actieve dagen in de natuur in. De drie landen van Latijns Amerika die je aandoet zijn erg verschillend wat je reis lekker afwisselend maakt. In Guatemala is het landschap ruiger en de infrastructuur minder ontwikkeld dan in Mexico, de mensen zijn prachtig om te zien. Belize is weer heel anders met z'n mix van Latino en Caribic invloeden. De eilanden voor de kust van Belize liggen in het Barrier Reef, een snorkel- en duikparadijs.


 

Landenreeks Mexico | KIT Publishers

Mexico beschikt over grote natuurlijke rijkdommen. Alles wat de natuur heeft bedacht kan er groeien. Toch geeft het land jaarlijks miljarden uit aan de import van voedsel. Decennia van verwaarlozing van het platteland eisen hun tol. Het vrijhandelsverdrag met de Verenigde Staten heeft de voedselafhankelijkheid verder vergroot.
Toch is Mexico bepaald geen arm land. Na Brazilië is het de tweede economie van Latijns-Amerika; wereldwijd neemt Mexico de twaalfde plaats in. Maar de kloof tussen rijk en arm, tussen de noordelijke en de zuidelijke staten en tussen stad en platteland, is enorm. Terwijl in de welvarende regio’s de kwaliteit van het leven vergelijkbaar is met een land als Spanje, komt die elders niet boven dat van de armste Afrikaanse landen uit. In die gebieden wonen vrijwel alle twaalf miljoen inheemse Mexicanen.
Grote vooruitgang is wel geboekt in het onderwijs. Negen van de tien kinderen volgen nu basisonderwijs. Maar hun kansen op de arbeidsmarkt zijn gering. De massa-emigratie van Mexicanen naar de Verenigde Staten houdt onverminderd aan. Zolang de economische situatie in Mexico niet verbetert, zal de ‘mexicanisering’ van de VS doorgaan.

De Landenreeks is de betrouwbare bron van informatie over meer dan zestig land en in de wereld. De Landenreeks geeft een toegankelijk beeld van waar het in een land nu werkelijk om draait. Zonder in clichés te vervallen, schetst de reeks het gewone en het bijzondere van een land, en legt ook het karakteristieke van zijn bevolking bloot. Grensverleggend en onmisbaar.

meer informatie


 

Mexico Reisforum

Op het Mexico Reisforum vind je alle informatie m.b.t. rondreizen, reizen van en naar Mexico, strandvakantie's, nieuws, wonen & werken, ervaringen & beoordingen en algemene informatie in en over Mexico. Kun je iets niet vinden? Stel dan je vraag in b.v. het Mexico Reiscafé, want het Mexico Reisforum is voor en door reizigers!