U bevindt zich hier: Reizen op maat Peruonline.nl  
 REIZEN OP MAAT
Argentinieonline.nl
Australieonline.nl
Balionline
Belizeonline.nl
Boliviaonline.nl
Brazilieonline.nl
Cambodjaonline.eu
Chinaonline.nl
Costaricaonline.nl
Cubaonline.nl
Indiaonline.nl
Indonesieonline.nl
Keniaonline
Laosonline.nl
Maleisieonline.nl
Marokkoonline.nl
Mexicoonline.nl
Namibieonline.nl
Nepalonline.nl
Nieuwzeelandonline.nl
Peruonline.nl
Srilankaonline.nl
Thailandonline.nl
Vietnamonline.nl
Zuidafrikaonline.nl

PERUONLINE.NL
 
Bouw je eigen reis op peruonline.nl


 

Reizen door Peru (en Bolivia) op je eigen manier

Ga op zoek naar verloren koninkrijken uit Spaans koloniale tijden en laat je overrompelen door spectaculaire natuur: besneeuwde Andes-toppen, uitgestrekte hoogvlaktes, het saffierblauwe Titicacameer of het ruige, tropische Amazonewoud.

Op deze site vind je Peru rondreizen, maar ook reizen naar Bolivia, veel reizigers combineren immers deze landen. Je kunt er goed individueel rondreizen. Wij regelen je vervoer en je onderdak; in een typische posada, een klooster, eco-lodge of koloniale villa. Je hebt zo volop tijd om van je reis te genieten, te relaxen (in een hangmat) en het landschap te voet, te paard, per mountainbike of vanaf het water te bekijken.


 
Peru online


 

Op de site staan Peru bouwstenen, waarmee je je eigen Peru reis samenstelt. Ze zijn gemaakt door een team van Peruspecialisten. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort.

Het leuke aan Peru is dat je je reis kunt afwisselen met treinreizen, boottochtjes, lokale bussen, minibusjes, 4WD en binnenlandse vluchten. Peruonline helpt je de reismogelijkheden van het land te doorgronden en op een leuke manier een à la carte Peru reis samen te stellen.

Naast bouwstenen zijn er we een aantal individuele Peru rondreizen. Combinatiereizen waarbij je ook naar Bolivia, of de Galapagos eilanden reist, zijn ook mogelijk. De prijzen zijn prettig laag omdat je niet voor winkels en brochures hoeft te betalen.


 

Peru rondreis 1

Peru in vogelvlucht

Je ziet: Lima - Arequipa - condors in de Colca Canyon - Puno - drijvende rieteilanden op Titicaca - Cusco - Sacred Valley met Machu Picchu

Reisduur 15 dagen / 14 nachten
Reissom € 1098,- p.p. bij 2 personen

Peru kan kort als je je rondreis maar slim indeelt. Ook als je maar twee weken vakantie hebt is een individuele reis naar het land van de Inca's goed te doen. Natuurlijk volg je de Incatrail naar Machu Picchu en vaar je naar de rieteilanden op het Titicacameer. Je staat oog in oog met condors in de Colca Canyon. Omdat je nogal wat tijd- en hoogteverschil overbrugt, zorgen we wel voor voldoende relax-momenten.

Zet je zintuigen op scherp voor het typische Latino gevoel.


 

Peru rondreis 2

Pisco's en Posada's in de Andes - (comfort reis)

Je ziet: Lima - Arequipa - condors in de Colca Canyon - Puno - drijvende rieteilanden op Titicaca - Cusco - Sacred Valley met Machu Picchu

Reisduur 16 dagen / 15 nachten
Reissom € 1205,- p.p. bij 2 personen

Een wat kortere reis waarop je veel ziet maar waarbij we aan comfort veel aandacht schenken. Vrijwel overal slaap je in bijzondere accommodaties, van koloniale huizen tot ecologische lodges en oude kloosters.

Je ziet zo een aantal bijzondere plaatsen maar wel in stijl. De Colca Canyon is zo'n plek. Het afgelegen platteland in deze vallei zie je per privé-auto met chauffeur. En van de geweldige natuur die je omringt, kun je genieten vanuit de eigen warmwaterbronnen van je luxe lodge.

Er is ook tijd voor de ''wereldwonderen'' op de route. Zo maak je een boottocht op het Titicacameer. En uiteraard reis je langs dorpjes en Inca-ruïnes naar de verborgen Andesstad Machu Picchu. De rondreis eindigt in Cusco.


 

Peru rondreis 3

Vamos Peru

Je ziet: Lima - de kust met oase Huacachina - Nazca - Arequipa - Colca Canyon - Puno - Titicaca - Cusco - Sacred Valley

Reisduur 20 dagen / 19 nachten
Reissom € 1170,- p.p. bij 2 personen

In 3 weken kun je op een leuke en comfortabele manier de belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden van Peru zien.

Je begint in Lima en reist zuidwaarts langs de vlakke westkust met haar verrassende landschap. Je ziet de grootste zeehondenkolonie ter wereld van heel dichtbij en kunt een spectaculaire vlucht over de mysterieuze Nazca lijnen maken. Vervolgens bezoek je vanuit het zonnige Arequipa de uitgestrekte terrassenvallei van de Colca Canyon. Een busreis over de Altiplano brengt je naar het Titicacameer, waar je een nacht op een eiland in het meer verblijft en te gast bent bij een lokale indianenfamilie.

De reis eindigt in het bruisende Cusco, vanwaar je een tweedaagse trekking door het Andesgebergte maakt naar Machu Picchu. Daarna heb je nog tijd om bij te komen in de Heilige Vallei.


 

Peru rondreis 4

Sneeuwtoppen en Tropische Wouden

Je ziet: Lima - Arequipa - Colca Canyon - Puno - Indianen op Titicaca - Cusco - Sacred Valley met Machu Picchu - Puerto Maldonado - Tambopata National Park

Reisduur 21 dagen / 20 nachten
Reissom € 1640,- p.p. bij 2 personen

Deze reis duurt ook zo'n 3 weken maar je maakt de belangrijkste bezienswaardigheden op een iets andere manier mee en hebt meer mogelijkheden tot contact met de lokale bevolking. Toch is de reis voldoende comfortabel.

Na een dagje in Lima vlieg je door naar Arequipa, eventueel een startpunt voor een avontuurlijke trekking in de Colca Canyon. Vervolgens reis je over de Altiplano naar het Titicacameer. Hier overnacht je bij een indianenfamilie op een eiland in het meer. Daarna reis je naar Cusco en loop je de tweedaagse trekking naar Machu Picchu. In de Sacred Valley kun je nog 2 dagen gaan mountainbiken, raften, wandelen of paardrijden.

Vanuit Cusco vlieg je de laatste dagen van je reis naar het Tambopata reservaat. Je verblijft in een lodge en maakt kano- en wandeltochten met gids door het regenwoud.


 

Peru rondreis 5Tussen lama's en locals

Je ziet: Lima - Huacachina - Nazca - Arequipa - condors in de Colca Canyon - Puno - Titicaca - Cusco - Inca Trail naar Machu Picchu Reisduur 23 dagen / 22 nachten Reissom € 1245,- p.p. bij 2 personen In het verleden woonden in Peru vooral Quechua en Aymara indianen. Daarna veroverden de Spanjaarden het land. Toch zijn er nog genoeg sporen terug te vinden van de vroegere beschavingen. In het huidige Peru ga je de sfeer van weleer opsnuiven. Omdat er enkele meerdaagse trekkings in deze reis zitten, moet je wel sportief zijn.

Eerst langs de kust naar de mysterieuze Nazca lijnen naar Arequipa. In de Colca Canyon kun je een trekking maken in een afgelegen deel van de vallei. Op het Titicacameer bezoek je bijzondere eilandjes en slaap je bij een lokale familie. Natuurlijk eindig je in het hart van de Inca beschaving. Je loopt, zoals de Inca's dat vroeger deden, de vierdaagse klassieke Inca Trail naar Machu Picchu.


 
 

Rondreizen Peru & Bolivia


Peru en Bolivia rondreis 1

Bolhoeden, indianen en Inca's

Je ziet: Santa Cruz - Sucre - de mijnen bij Potosi - zoutvlaktes bij Uyuni - La Paz - Puno - drijvende rieteilanden op Titicaca - Cusco - Sacred Valley

Reisduur 26 dagen / 25 nachten
Reissom € 1515,- p.p. bij 2 personen

Bolivia en Peru herbergen zoveel afwisselende landschappen en culturen dat je er steeds opnieuw verrast wordt. Deze 3 weekse reis 'doet' het allemaal.

Je begint deze rondreis in het subtropische laagland van Bolivia. Onderweg verblijf je op een landgoed in de heuvels en leer je het witte stadje Sucre kennen. Ook maak je een tocht door een zilvermijn en een vierdaagse jeeptour langs het zoutmeer en de gekleurde lagunes mee. Na een bezoek aan de heksenmarkt(...) en het coca-museum! van La Paz naar de grens voor het tweede deel van je rondreis.

In Peru maak je een boottocht over het Titicacameer en overnacht je op een eilandje op het meer. Het laatste doel op je reis is Cusco. Van hieruit start over de Incapaden een tweedaagse Andes trekking naar Machu Picchu. Tenslotte heb je nog twee dagen in de Heilige Vallei


 

Peru en Bolivia rondreis 2

Op de rug van de Condor

Je ziet: Lima - Arequipa - Colca Canyon - Cusco - Sacred Valley met Machu Picchu - heksenmarkt in La Paz - zoutvlaktes bij Uyuni - Potosi - Sucre - Santa Cruz

Reisduur 25 dagen / 24 nachten
Reissom € 1595,- p.p. bij 2 personen

Wie in zo'n 3 weken Peru en Bolivia bezoekt maakt veel buskilometers. Zie je daar tegenop, dan is deze reis een goede keus: je vliegt veel trajecten zodat je minder tijd kwijt bent met 'onderweg zijn'. Bovendien gaan je vluchten vaak over het Andes gebergte, zodat je verzekerd bent van uitzicht op het desolate landschap van vulkaankraters en besneeuwde bergtoppen.

Je vliegt naar Arequipa voor een bezoek aan de Colca vallei, vliegt vervolgens naar het Incarijk Cusco en Machu Picchu en daarna door naar La Paz. Hier heb je de mogelijkheid het Titicacameer te bezoeken. Omdat Uyuni (nog) geen luchthaven heeft, reis je vervolgens overland naar Zuid Bolivia. Je bezoekt het zoutmeer, de hoogste stad ter wereld en eindigt deze toch relaxte reis in het net zo relaxte Boliviaanse Sucre


 

Rondreis 3

Peru, Chili en Bolivia rondreis - (combireis)

Je ziet: Lima - Huacachina - Arequipa - Colca Canyon - Arica - woestijn bij San Pedro de Atacama - Uyuni - La Paz - Puno - Titicaca - Cusco - Sacred Valley met Machu Picchu

Reisduur 29 dagen / 28 nachten
Reissom € 1475,- p.p. bij 2 personen

Een rondreis waarbij je Peru en Bolivia intensief bezoekt maar ook Noord Chili niet overslaat. Zo doe je in vier weken drie landen in Zuid Amerika aan. Voor die-hards..? Lees maar even mee:

Na Lima ga je langs de kust naar Arequipa en de Colca Canyon. De bus naar Chili zet je af in Arica. Zandduinen en stranden aan de ene, en de eerste Andestoppen aan de andere kant. De nachtbus volgt de Pan American Highway dwars door de Atacama Desert naar San Pedro. Het landschap van de Valle de la Luna en de geisers bij El Tatio zijn spectaculair. Een 4-daagse jeeptocht brengt je naar Uyuni in Zuid Bolivia. Het landschap is sprookjesachtig!

De nachtbus brengt je vanuit Uyuni verder naar de ''Boliviaanse bolhoedjes''-stad La Paz. Langs het Titicacameer en over de Altiplano naar Cusco eindig je de reis met een toer door de Heilige Vallei naar Machu Picchu. In de Sacred Valley kun je tenslotte bijkomen van je indrukken


 

Reisgids Dominicus Peru | Gottmer

Goede degelijke gids die vooral uitblinkt in diepgaande beschrijvingen van cultuur en bevolking. Natuur komt minder aan bod. Veel illustraties en kaartjes. Prettige leesgids. In deze handige reisgids voor Peru passeren na informatie over land, geschiedenis en cultuur verschillende ook minder bekende toeristische trekpleisters de revue. Zo leren we Arequipa, Cajamarca en Puno kennen naast Cusco en het werelberoemde Machu Picchu. De auteur is een hispaniste en antropologe. Ze doceert aan de Hogeschool van Utrecht. De eerste 81 pagina's zijn gewijd aan een inleiding over economie, klimaat, bevolking, geschiedenis, cultuur, eten en drinken en beeldende kunst. Hierna volgt een beschrijving van de verschillende regio's. De uitgave is zeker ook geschikt voor de individuele reiziger die van de gebaande paden wil afwijken en zich daarom wapent met kennis over o.a. vliegtickets, zakkenrollers en bootexcursies. Dit boek bevat het noodzakelijke om zo'n reis te doen slagen. Ook een wandeling in bijv. Ica is geen probleem met de duidelijke stadsplattegronden. De praktische informatie achterin (43 pagina's), biedt een schat aan tips zoals over (talen)reizen, vervoer ter plekke en accommodatie, veelal met e-mail- of internetadressen. De prachtige kleurenfoto's maken dit boek tot een lust voor het oog. Met register.
meer informatie


 

Peru Reisforum

Op het Peru Reisforum vind je alle informatie m.b.t. o.a. rondreizen in Peru, wonen en werken in Peru en ervaringen van andere reizigers. Kun je iets niet vinden? Stel dan je vraag op het Peru Forum waar andere reizigers je verder helpen.


 

Zonvakanties aanbiedingen | Vliegtickets | Hotel aanbiedingen | Hotels Mexico | Hotels Portugal | Hotels Turkije | Hotels Italie | Hotels Frankrijk | Hotels Cyprus| Hotels Spanje | Vakantie Tunesie | Vakantie Griekenland | Vakantie Kroatie | Canarische eilanden |Malta| Kreta | Rhodos | Corfu| Jamaica | Malediven | Marokko | Nederlandse Antillen | Sri Lanka | Trinidad en Tobago | Cuba | Emiraten | Israel | Dom. Republiek | Kaap Verdie | Cruises | Sitemap