U bevindt zich hier: Reizen op maat Vietnamonline.nl  
 REIZEN OP MAAT
Argentinieonline.nl
Australieonline.nl
Balionline
Belizeonline.nl
Boliviaonline.nl
Brazilieonline.nl
Cambodjaonline.eu
Chinaonline.nl
Costaricaonline.nl
Cubaonline.nl
Indiaonline.nl
Indonesieonline.nl
Keniaonline
Laosonline.nl
Maleisieonline.nl
Marokkoonline.nl
Mexicoonline.nl
Namibieonline.nl
Nepalonline.nl
Nieuwzeelandonline.nl
Peruonline.nl
Srilankaonline.nl
Thailandonline.nl
Vietnamonline.nl
Zuidafrikaonline.nl

VIETNAMONLINE.NL
 
Bouw je eigen reis op vietnamonline.nl


 

Reizen in Vietnam op je eigen manier

Vietnam is een van de mooiste landen van Azië met een grote verscheidenheid aan cultuur, natuur en temperatuur. Het land is oorspronkelijk en heeft een lage levensstandaard. De grote steden ademen het koloniale verleden, het zuiden is zwoel exotisch, het centrale deel historisch en noorden ongerept. Bij Vietnam online kun je precies bepalen waar je Vietnam reis heen gaat, hoe lang je ergens wilt blijven en waar je wilt overnachten. Veel reizigers spenderen de meeste tijd tussen Ho Chi Minh Stad en Hanoi, maar er is ook veel voor te zeggen om tijd over te houden voor een reis naar het relatief onontdekte noorden waar fascinerende tochten mogelijk zijn in prachtige eilandgebieden, bergvolkdorpjes, jungleparken, tropische rijstvelden en pagodes


 
Bouw je eigen reis op vietnamonline.nl


 
Vietnam online


Bouwstenen: korte reizen naar Vietnam

Vietnam online biedt een groot aantal korte reizen aan in Vietnam, Cambodja en Laos. Deze bouwstenen, van meestal 3-4 dagen, zijn gemakkelijk met elkaar te combineren. Omdat Vietnam een uitgestrekt land is, is het logisch te reizen van noord naar zuid of vice versa. Hieronder staan de bouwstenen in een noord-zuid richting gepresenteerd, waardoor gemakkelijk een ontspannend strandverblijf aan je rondreis vastgeplakt kan worden. Een combinatie met Cambodja is ook geen probleem als je je Vietnam reis start in Hanoi en eindigt in Ho Chi Minh City.

meer informatieBergvolkeren, magische eilanden, Old Quarter

Het noorden van Vietnam biedt veel mogelijkheden vanwege de diverse natuur en cultuur die je er aantreft. Vrijwel alle reizigers bezoeken het magische gebied van Halong Bay, gelegen voor de noordoost kust. Deze schilderachtige baai, met honderden rotsformaties die steil vanuit de zee omhoog reizen, leent zich goed voor romantische boottochten en trekkingen door een groen en heuvelachtig natuurpark. Een heel ander gebied tref je in het uiterste noorden tegen de grens van China aan. Hier kun je slapen bij een traditionele bergstam in een afgelegen berggebied. De uitzichten zijn adembenemend en je kan wandelingen maken door terras rijstvelden en over houten hangbruggen.
Wil je tijdens je Vietnam reis eens wat anders zien dan de meeste reizigers ontdekken? Je kunt ook kiezen voor een ongerept, drijvend dorpje of een weelderige jungle vol tropische diersoorten. Alle tours in het noorden beginnen in de hoofdstad Hanoi, een sfeervolle, groene stad met straten vol oude ambachten.

meer informatie


 

Klassieke steden, exotische stranden en Delta's

Voordat je van noord naar zuid Vietnam reist kun je een interessante stop in het centrale gedeelte maken. De klassieke steden Hoi An en Hué zullen zorgen voor een cultuur aspect in je reis. Sfeervolle kleine straten, historische oudheden en goedkope kleermakers.
Reis je door naar het zuiden, dan kom je in het exotische Vietnam terecht. Vaar met een bootje door de smalle waterwegen van de Mekong Delta, bezoek de krappe Cu Chi tunnels van de Viet Cong of strek je uit op een van de tropische eilanden met witte stranden en blauwe zee. We hebben verschillende eilandjes voor je geselecteerd die afhankelijk van het klimaat goed aan het (bijna) einde van je Vietnam reis ingepland kunnen worden.

meer informatie 

Cambodja en Laos reizen

Ook de landen Cambodja en Laos zijn voor veel Vietnam reizigers goede opties. Vietnam Online biedt meerdere bouwstenen in deze twee landen aan. Je kunt in Cambodja kiezen voor een reis per boot naar de stad Phnom Penh voor de macabere Killing Fields. Vanuit de koloniale stad Siem Reap kun je een bijzondere fietstocht maken naar het onontdekte Cambodja en natuurlijke een bezoek brengen aan het culturele wonder Angkor Wat. Een doorreis naar Thailand naar het eilandje Ko Chang of naar Bangkok is mogelijk, evenals een reis naar het noorden voor een gemakkelijke doorsteek naar Laos.

De echte avonturiers kiezen voor Laos als tweede of zelfs derde land. Bezoek de charmante tempelstad Luang Prabang, de hoofdstad Vientiane of reis langs verschillende kleine dorpjes voor het onontdekte Laos.

meer informatie 

Vietnam rondreis 1

Highlights en Palmeneiland

Je ziet: HCMC - Cu Chi tunnels - Mekong Delta - Palmeneiland - Nha Trang - Hoi An - Hanoi - Halong Bay Reisduur: 20 dagen / 19 nachten Reissom: € 780,- p.p. bij 2 personen Vervoer: per trein, vliegtuig, (mini)bus, boot Aanvang: Start op di, do en za De naam van deze Vietnam rondreis zegt waarschijnlijk al genoeg; een reis langs de hoogtepunten van Vietnam en het bevat verder een sublieme tropische verrassing. In vergelijking met de andere Vietnam rondreizen, reis je van zuid naar noord Vietnam en wordt een van de mooiste gebieden van Vietnam tot het laatste bewaard. Na je bezoek aan de exotische Mekong Delta en de beruchte Cu Chi tunnels vertoef je drie dagen op een idyllisch eiland om daarna de cultuur en sfeer van het klassieke Hoi An te beleven. Je bevaart de Magische eilanden van Halong en je overnacht in het Old Quarter van Hanoi met eetstalletjes, boutique shops en een fascinerende markt.


 

Vietnam rondreis 2

Vietnam online mix

Je ziet: Hanoi - Halong Bay - Sapa - Hoi An - HCMC - Cu Chi tunnels - Mekong Delta - Phu Quoc eilandReisduur: 22 dagen / 21 nachten Reissom: € 918,- p.p. bij 2 personen Vervoer: per trein, vliegtuig, (mini)bus, boot Aanvang: Start iedere zo Een gebalanceerde Vietnam rondreis door heel het land. De lange trajecten worden met het vliegtuig overbrugd en je doet juist die plaatsen aan die echt de moeite waard zijn. De reis heeft een relaxt begin in het oude gedeelte van Hanoi en een cruise door Magische Halong Bay. In centraal Vietnam bezoek je Hoi An, een authentieke stad met veel sfeer, gezelligheid en een lekker strand. Vervolgens een kennismaking met de hoogtepunten van het zuiden; Ho Chi Minh Stad, de Cu Chi tunnels en de Mekong Delta. Phu Quoc eiland vanuit je hangmat zorgt voor een ontspannend slot van je reis.


 

Vietnam rondreis 3

Reizen over Railway

Je ziet: HCMC - Mekong Delta - Cu Chi tunnels - Palmeneiland - Hoi An - Hanoi - Sapa - Halong Bay Reisduur: 22 dagen / 21 nachten Reissom: € 805,- p.p. bij 2 personen Vervoer: per trein, vliegtuig, (mini)bus, boot Aanvang: Start iedere zo Per trein de belangrijkste gebieden van Vietnam verkennen; dit zal het hart van de avontuurlijke reiziger wat harder laten kloppen. Tussen de locals vanuit Sapa of onderweg een praatje maken met andere reizigers. Deze rondreis Vietnam begint met de hoogtepunten van het zuiden; het bruisende HCMC, de smalle exotische waterwegen van de Mekong Delta en de historie rond de Cu Chi tunnels. Reis per trein door naar Nha Trang en laat je voetsporen achter in het witte zand van het Palmeneiland. De trein rolt verder binnen in Hoi An, een kleermakersstad met veel sfeer en eeuwenoude Cham ruines. Het vliegtuig zet je vervolgens in het noorden af voor de bootcruise door Halong Bay, je overnachting in een echt bergdorp en het sfeervolle Hanoi.


 

Vietnam rondreis 4

Volledig Vietnam

Je ziet: Hanoi - Halong Bay - Sapa - Perfume Pagode - Hué - Hoi An - HCMC - Cu Chi tunnels - Mekong Delta - Mui Ne beach Reisduur: 26 dagen / 25 nachten Reissom: € 998,- p.p. bij 2 personen Vervoer: per trein, vliegtuig, (mini)bus, boot Aanvang: Start iedere za In vier weken tijd kun je veel zien van het afwisselende Vietnam. Deze Vietnam rondreis is een complete reis waar alle interessante gebieden in verwerkt zijn. Het is een combinatie van de rondreis 'Vietnam online mix' met een extra toevoeging in het noorden en als slot van de reis een strandverblijf in het veelzijdige Mui Ne. Je begint je rondreis Vietnam met een verkenning van het noorden; een verblijf op een Chinese jonk tussen de draken eilanden, een wandeling langs bergvolkeren rond Sapa en een beklimming naar een authentieke Pagode. Zuidwaarts per vliegtuig voor de historische stad Hue en de kleermakers in Hoi An. Vanuit Ho Chi Minh City worden de exotische Mekong Delta en de krappe Cu Chi tunnels bezocht. Tot slot languit op het witte strand met leuke excursie mogelijkheden.


 

Vietnam rondreis 5

Vietnam on a fly

Je ziet: Hanoi - Halong Bay - Hoi An - HCMC - Cu Chi tunnels - Mekong Delta Reisduur: 15 dagen / 14 nachten Reissom: € 618,- p.p. bij 2 personen Vervoer: per vliegtuig, (mini)bus en boot Aanvang: Start op di, do en za Een rondreis Vietnam voor de reiziger met minder tijd en toch met alle belangrijkste hoogtepunten van Vietnam erin verwerkt. Dwaal door de gezellige straatjes van het oude Hanoi en slaap op een traditionele Chinese jonk in het magische eilandengebied. Per vliegtuig naar sympathiek Hoi An, waar de Franse historie nog uit de straatjes ademt, waar een lekker strand is en veel te zien en te doen. Je eindigt je rondreis Vietnam met vijf dagen Saigon waar je kruipt door de Cu Chi tunnels en vanuit de boot het leven in de Mekong Delta op je in laat werken.


 

Vietnam rondreis 6

Northern Nature Trail

Je ziet: Hanoi - Halong Bay - Sapa - Kenh Ga - Perfume Pagode - Hanoi Reisduur: 16 dagen / 15 nachten Reissom: € 438,- p.p. bij 2 personen Vervoer: per (mini) bus, trein, boot Aanvang: Start op vr en za Deze avontuurlijke Vietnam rondreis speelt zich af in het ongereptere noorden van Vietnam. Hier vind je zoveel bijzondere plaatsen, fascinerende culturen en prachtige natuur dat je er verschillende vakanties zou kunnen doorbrengen. Je cruiset door Halong Bay, waar je ondermeer een trek in het nationaal park van Cat Ba eiland maakt. Je gaat wandelen door de bergnatuur bij Sapa waar je hilltribes bezoekt. Het slot van de rondreis Vietnam wordt ingevuld door een beklimming van de berg naar de Perfume Pagode en roeien door de rijstvelden. Tussendoor Hanoi, daar zijn wij een beetje verliefd op geworden.


 

Vietnam en Cambodja rondreis


Van Schilderbaai naar Tempelschat

Je ziet: Hanoi - Halong Bay - Hoi An - Ho Chi Minh City - Cu Chi tunnels, Mekong Delta - Phnom Penh - Siem Reap - Battambang - BangkokReisduur: 21 dagen / 20 nachten Reissom: € 1085,- p.p. bij 2 personen Vervoer: per vliegtuig, (mini)bus, boot, auto Aanvang: Start op di, do en za Als je op zoek bent naar een echte Vietnam ervaring, maar je reis ook een bijzonder tintje wilt geven, dan kun je gemakkelijk het ongerepte Cambodja aan je reis toevoegen. Deze Vietnam rondreis is gebaseerd op de hoogtepunten van Vietnam tijdens de rondreis 'Vietnam on a fly'. Na de draken rotsen van Halong Bay, het knusse Hoi An en de kruiptocht door de Cu Chi tunnels, vaar je via de Mekong Delta de grens over naar Phnom Penh. Hier word je in de Killing Fields geconfronteerd met de ingrijpende geschiedenis van Cambodja. Per boot over het machtige Tonle Sap meer naar een van de mooiste en waarschijnlijk bekendste tempelcomplexen van de wereld; Angkor Wat. Je overnacht in het charmante Siem Reap en je reist tenslotte naar Bangkok, waar je rondreis Vietnam eindigt. 

Thailand Laos Vietnam Cambodja

Dwars door... Indochina

Je ziet: Bangkok (Thailand) - Vientiane (Laos) - Luang Prabang - Hanoi (Vietnam) - Sapa - Halong Bay - Ho Chi Minh City - Cu Chi tunnels - Mekong Delta - Phnom Penh (Cambodja) - Siem Reap Reisduur 30 dagen / 29 nachten Reissom € 1897,- p.p. bij 2 personen Vervoer Per vliegtuig, (mini)bus, boot en trein Aanvang Start iedere ma Een bijzondere en afwisselende reis vol hoogtepunten en ervaringen van de vier Aziatische landen die samen Indochina vormen. Door een kijkje te nemen in deze vier bestemmingen krijg je veel mee van de verschillende culturen en gewoontes waaraan deze landen rijk zijn. In vier weken reis je van het bruisende Bangkok, via de groene rijstvelden, naar Laos. Over de bergtoppen naar sereen Luang Prabang waar je 's ochtends gewekt wordt door klinkende tempelbellen. Tussen woudreuzen en lianen word je opgeleid tot Mahout en leer je de fijne kneepjes van het olifantwassen. Druk getoeter brengt je terug in de tijd in Hanoi. Met jonk en al bevaar je de zeeën van Halong en betreed je de groene rijstvelden van Sapa. In Ho Chi Minh duik je het gangenstelsel van Cu Chi in om vervolgens per boot door te dringen in de waterwegen van Mekong. Via de killingfields van Phnom Penh baan je je een weg door de overwoekerde paden van boomwortels en ruines in het eeuwenoude tempelcomplex van Angkhor.


 

Vietnam rondreizen per privé auto

Comfortabel én privé - 2, 3 of 4 weken

Reisduur:
2, 3 of 4 weken Reissom: vanaf € 1255,- p.p. bij 2 pers. Vervoer: per vliegtuig, boot, privé auto Aanvang: Start dagelijks Een comfort rondreis Vietnam is een individuele reis met gids en privé-vervoer, zonder concessies aan comfort. Deze comfort rondreizen Vietnam zijn speciaal gecreëerd voor reizigers die behoefte hebben aan iets meer luxe en vrijheid. De meeste trajecten worden per auto met chauffeur afgelegd. Tijdens de langere ritten wordt op leuke plekken gestopt, vaak kun je er zwemmen. Je kunt iedere dag zelf het tempo bepalen. Ook reis je bij de kortere reizen de grote afstanden per vliegtuig. Tijdens de gehele reis overnacht je in hele comfortabele hotels gelegen op de leukste plekken van de stad.


 

Reisgids wereldwijzer Vietnam

Nederlandstalige reisgids. De opvolger van het reishandboek: vooral veel praktische informatie en streekbeschrijvingen. Sober uitgevoerd, wel veel zeer veel details en achtergrondinformatie. Goede algemene reisgids.

Vanaf de vroege jaren negentig van de vorige eeuw is Vietnam nogal plotseling in de belangstelling gekomen als nieuwe en relatief onontdekte reisbestemming. En terecht, want het is een ongekend mooi en opwindend land met een open en vriendelijke bevolking. Sinds de overheid de strakke teugels gevierd heeft en Vietnam is toegetreden tot de vrije markteconomie is het hard gegaan met de ontwikkeling, maar er is nog een lange weg te gaan en van platgetreden paden is nog lang geen sprake. Als er ooit een moment was om Vietnam te bezoeken, is het nu. De mogelijkheden zijn bijna grenzeloos.
Magische namen als Saigon en Hanoi komen binnen handbereik. Maak een lange reis vanuit de groene Mekongdelta noordwaarts langs beroemde kustplaatsen als Nha Trang en Danang naar Hanoi, of door de spectaculaire bergketens langs de grens met Laos en China. Stap achterop een xe om, de bromfiets, hét vervoermiddel bij uitstek, proef een verrukkelijke pho, noedelsoep. Bezoek de keizerstad Hué, waan je in sprookjesachtig Hoi An als in de 18e eeuw, en vergaap je aan het surrealistische landschap van Halong Baai. Maar bovenal: ontmoet de bevolking van Vietnam, gehard door eeuwenlange oorlog en bezetting, en ontdek hoe hartelijk en gastvrij een land kan zijn.

meer informatie


 

Vietnam Reisforum

Op het Vietnam Reisforum vind je alle informatie m.b.t. o.a. rondreizen in Vietnam, wonen en werken in Vietnam en ervaringen van andere reizigers. Kun je iets niet vinden? Stel dan je vraag op het Vietnam Forum waar andere reizigers je verder helpen.


 

Zonvakanties aanbiedingen | Vliegtickets | Hotel aanbiedingen | Hotels Mexico | Hotels Portugal | Hotels Turkije | Hotels Italie | Hotels Frankrijk | Hotels Cyprus| Hotels Spanje | Vakantie Tunesie | Vakantie Griekenland | Vakantie Kroatie | Canarische eilanden |Malta| Kreta | Rhodos | Corfu| Jamaica | Malediven | Marokko | Nederlandse Antillen | Sri Lanka | Trinidad en Tobago | Cuba | Emiraten | Israel | Dom. Republiek | Kaap Verdie | Cruises | Sitemap