U bevindt zich hier: Stedentrips Stedentrips.nl Berlijn  
 STEDENTRIPS.NL
Barcelona
Berlijn
Boedapest
Brussel
Florence
Istanbul
Lissabon
Londen
Madrid
New York
Parijs
Praag
Rome
Venetie
Wenen
 STEDENTRIPS
DFDS Seaways
Disneylandģ Resort Paris
GaSamen
NS Hispeed
P&O Ferries
Stedentrips.nl
TGV.com

BERLIJN
 
Stedentrips.nl | Ieder z'n stad | Voordelige stedentrip naar de stad van uw keuze


 

Berlijn ...cultuurmetropool van de eerste orde

Sinds de val van de muur, inmiddels zo'n 20 jaar geleden, lijkt Berlijn haast in niets meer op het Berlijn van toen!


Even leek het erop alsof Berlijn een paar jaar na de val van de muur, hoe ironisch ook….., met haar muur ook haar toeristische aantrekkingskracht had verloren. Maar inmiddels zo’n 20 jaar na dato is Berlijn een stad waar de jongste geschiedenis werd geschreven en oefent zij met haar nieuwe identiteit weer een magische aantrekkingskracht uit. Het is een cultuurmetropool van de eerste orde. De stad is populairder dan ooit! Bij jong en oud.
Berlijn heeft een indrukwekkend museumaanbod. Bekend zijn natuurlijk het Pergamonmuseum, Egyptisch Museum, Haus am Checkpoint Charlie. Bovendien wordt het steeds verder uitgebreid met spectaculaire nieuwe museumgebouwen, zoals het Filmmuseum of heropeningen van bestaande huizen zoals de Alte Nationalgalerie. Winkelen kunt u op vele plaatsen in Berlijn. Op de Kurfürstendamm vergaapt u zich in de winkels van de internationale couturiers aan de nieuwste collecties. Berlijn is altijd vol leven en beweging. Frivool is een woord dat het beste past bij de sfeer die hier heerst. Het uitgaansleven staat er op een hoog peil. Het wemelt er van de gezellige barretjes, ‘Kneipen’ en Weinlokalen. Er is een rijk aanbod aan theatervoorstellingen en shows. Berlin slaapt nooit!

Let op: Per januari 2008 is in Berlijn een milieuzone ingevoerd. Deze zone omvat het deel van de Berlijnse binnenstad dat binnen de sneltramring ligt. Langs de toegangsstraten zullen waarschuwingsborden worden opgesteld. Alle voertuigen die zich binnen deze zone bevinden moeten van een plaquette zijn voorzien. Deze plaquettes zijn verkrijgbaar bij alle afgiftekantoren voor kentekenbewijzen, organisaties die bevoegd zijn uitlaatgasonderzoek te doen, zoals TÜV, DEKRA en GTÜ, en geautoriseerde garages. Ook bezoekers van de stad kunnen hier voor hun voertuigen de plaquette voor ongeveer € 5,00 verkrijgen.
meer informatie


 

De leukste hotels in en nabij het centrum....

Wat zoekt u ? Een eenvoudig hotelletje in hartje centrum, een goede middenklasse nabij een bezienswaardigheid, een luxe hotel in een hippe buurt of zo’n typisch Charme hotelletje in een oud stadsdeel ?

Stedentrips.nl heeft ze beslist... de leukste hotels in deze stad. En zij kunnen het weten, want stedentrips.nl kent de steden als geen ander. Hun inkopers zijn er regelmatig te vinden om op zoek te gaan naar leuke nieuwe hotelletjes, maar ook om de kwaliteit van onze bestaande hotels te controleren, want die moet natuurlijk gewaarborgd blijven!

U heeft de keuze uit verschillende hotels, varierend van 2 tot 4 of 5 sterren en in diverse prijsklasses. Leuk hotel gezien? Klik dan op meer info voor detail- en prijsinformatie.

Bekijk het hotelaanbod en maak uw keuze!  

Reisgids Berlijn voor de bewuste bezoeker | Meinema

Berlijn is ongekend populair onder Nederlandse toeristen. Deze gids laat onvermoede en verrassende kanten zien van deze stad, die volop in ontwikkeling is en zich bewust is van haar verleden én toekomst.

Er is geen stad die zo’n cruciale rol in de moderne geschiedenis van Europa heeft gespeeld als Berlijn. De industriële revolutie, het nationalisme, het fascisme en de koude oorlog hebben bijzondere sporen in deze stad nagelaten. Daarbij draait het niet alleen om Hitler en de Stasi, maar ook om moedige christenen die weerstand boden en om sterke vrouwen die verleiden in plaats van zich te laten verleiden.

Naast een unieke weerspiegeling van de geschiedenis is Berlijn echter óók een dynamische wereldstad met karakter. Hoe kun je van deze veelvoud genieten?

Deze reisgids gaat op zoek naar historische en eigentijdse sporen, waarbij personen en plekken aan bod komen waarover in geschiedenisboeken en reisgidsen weinig te vinden is. De gebruiker en lezer wordt daarbij meegenomen naar spirituele oorden waar je midden in Berlijn tot rust kunt komen. Een boek vol suggesties om de stad met lichaam en ziel, met of zonder kinderen, te ontdekken.