U bevindt zich hier: Stedentrips Stedentrips.nl Boedapest  
 STEDENTRIPS.NL
Barcelona
Berlijn
Boedapest
Brussel
Florence
Istanbul
Lissabon
Londen
Madrid
New York
Parijs
Praag
Rome
Venetie
Wenen
 STEDENTRIPS
DFDS Seaways
Disneylandģ Resort Paris
GaSamen
NS Hispeed
P&O Ferries
Stedentrips.nl
TGV.com

BOEDAPEST
 
Stedentrips.nl | Ieder z'n stad | Voordelige stedentrip naar de stad van uw keuze


 

Boedapest ...betoverende tweelingstad

Boedapest, een moderne stad met een onmiskenbare traditionele charme. Hier begroeten de inwoners elkaar nog steeds met ‘Kézit csokolom’, ik kus u de hand, net als honderd jaar geleden. De Donau doorsnijdt de stad in twee delen: het heuvelachtige Buda, met haar vele burchten, en het drukke vlakke Pest, het winkel- en zakencentrum van de stad.


Eén van de mooist denkbare panorama’s ziet u, als u, vanaf de Paleisberg, de Kettingbrug en de Parlementsgebouwen, met hun weerspiegeling in de Donau, aanschouwt. Dit beeld zult u zeker als een indrukwekkend moment in uw herinnering bewaren. Breng ook zeker een bezoekje aan één van de typische koffiehuizen, een onderkomen voor alle inwoners waar vooral oudere inwoners van Boedapest hun koffie komen drinken. Rond het eind van de 20e eeuw telde de stad er zo’n 500. De beste uitzichten over de stad bieden de Burchtwijk en de Gellértheuvel met zijn imposante citadel. Het autovrije Margaretha-eiland ligt als een drijvend park in de Donau. Wereldberoemd zijn de thermaalbaden. Ideaal voor de ontspanning na een dag de stad te hebben verkend. Naast de vele traditionele elementen, kent de stad een bruisend nachtleven, met trendy discotheken en een rijk aanbod aan theater- en operavoorstellingen. Kortom genoeg te zien en genoeg te doen!

meer informatie


 

De leukste hotels in en nabij het centrum....

Wat zoekt u ? Een eenvoudig hotelletje in hartje centrum, een goede middenklasse nabij een bezienswaardigheid, een luxe hotel in een hippe buurt of zo’n typisch Charme hotelletje in een oud stadsdeel ?

Stedentrips.nl heeft ze beslist... de leukste hotels in deze stad. En zij kunnen het weten, want stedentrips.nl kent de steden als geen ander. Hun inkopers zijn er regelmatig te vinden om op zoek te gaan naar leuke nieuwe hotelletjes, maar ook om de kwaliteit van onze bestaande hotels te controleren, want die moet natuurlijk gewaarborgd blijven!

U heeft de keuze uit verschillende hotels, varierend van 2 tot 4 of 5 sterren en in diverse prijsklasses. Leuk hotel gezien? Klik dan op meer info voor detail- en prijsinformatie.

Bekijk het hotelaanbod en maak uw keuze!  

Marco Polo reisgids Boedapest

Handige en overzichtelijke, kleine reisgids voor een eerste kennismaking met de vakantiebestemming. Globale uitklapkaart achterin, makkelijk binnenzakformaat.