U bevindt zich hier: Stedentrips Stedentrips.nl Istanbul  
 STEDENTRIPS.NL
Barcelona
Berlijn
Boedapest
Brussel
Florence
Istanbul
Lissabon
Londen
Madrid
New York
Parijs
Praag
Rome
Venetie
Wenen
 STEDENTRIPS
DFDS Seaways
Disneylandģ Resort Paris
GaSamen
NS Hispeed
P&O Ferries
Stedentrips.nl
TGV.com

ISTANBUL
 
Stedentrips.nl | Ieder z'n stad | Voordelige stedentrip naar de stad van uw keuze


 

Istanbul ...een fascinerende wereldstad

Istanbul is uitgegroeid tot een moderne wereldstad, waarin zowel de Aziatische als de Europese cultuur in het dagelijks leven terug te vinden zijn.


Dit vroegere Constantinopel is een waar openluchtmuseum, zoals u zult ondervinden in de historische wijk Sultanahmet. Hier vindt u de Hippodroom van Byzantium, de Blauwe Moskee en de Aya Sophia. In de Grote Bazaar, de overdekte markt met ca. 4000 winkeltjes, proeft u de echte Aziatische sfeer en kunt u heerlijk shoppen. Het Topkapi Paleis met de haremvertrekken van de Sultan zijn ook een bezoekje waard. Breng verder ook eens een bezoek aan een origineel koffiehuis of boek een boottocht over de schitterende Bosporus: op de oevers staan talloze prachtige houten watervilla’s. Het bruisende en moderne stadsgedeelte Taksim, net over de brug en op loopafstand van het oude centrum, kent een groot plein waar iedereen zich ‘s avonds verzamelt en waar het een gezellige drukte is. De voetgangerszone in deze wijk bevat talloze moderne modewinkels, bioscopen, gezellige restaurants en lokanta’s en de Turkse snackbar voor uw broodje kebab. Het bruisende nachtleven vindt u vooral in de wijk Ortakoy, vlakbij de Bosporus-brug. Deze wijk is ook populair vanwege de goede restaurants aan het water. Istanbul is een fascinerende stad met een combinatie van Oosterse en Europese sfeer. Hier moet u geweest zijn!

meer informatie


 
 

De leukste hotels in en nabij het centrum....

Wat zoekt u ? Een eenvoudig hotelletje in hartje centrum, een goede middenklasse nabij een bezienswaardigheid, een luxe hotel in een hippe buurt of zo’n typisch Charme hotelletje in een oud stadsdeel ?

Stedentrips.nl heeft ze beslist... de leukste hotels in deze stad. En zij kunnen het weten, want stedentrips.nl kent de steden als geen ander. Hun inkopers zijn er regelmatig te vinden om op zoek te gaan naar leuke nieuwe hotelletjes, maar ook om de kwaliteit van onze bestaande hotels te controleren, want die moet natuurlijk gewaarborgd blijven!

U heeft de keuze uit verschillende hotels, varierend van 2 tot 4 of 5 sterren en in diverse prijsklasses. Leuk hotel gezien? Klik dan op meer info voor detail- en prijsinformatie.

Bekijk het hotelaanbod en maak uw keuze! 
  

Reisgids Istanbul | Dominicus

Istanbul is een stad waarin het moderne, westerse leven samengaat met oosterse elementen. De stad aan beide kanten van de Bosporus vormt al duizenden jaren een brug tussen Azië en Europa en is zodoende een plaats vol contrasten. Heden ten dage is het een snel veranderende, Turkse metropool, die opnieuw het vizier op Europa richt. Toch zijn de oosterse invloeden ook nog alom duidelijk aanwezig.
Deze gids schenkt aandacht aan de bekende bezienswaardigheden, maar staat ook uitgebreid stil bij onderwerpen die meestal minder aandacht krijgen, zoals de moderne buitenwijken met hun hoogbouw, waardoor de skyline van de stad drastisch aan het veranderen is; de 19de eeuw met zijn grote veranderingen in de politiek en het leven van alledag; de oevers van de Bosporus, waarop zich een belangrijk deel van het drukke leven van de stedelingen afspeelt. De stad verandert razendsnel en geeft nu bovendien, onder meer als gevolg van bouwwerkzaamheden, talloze geheimen uit het verleden prijs.