U bevindt zich hier: Stedentrips Stedentrips.nl Lissabon  
 STEDENTRIPS.NL
Barcelona
Berlijn
Boedapest
Brussel
Florence
Istanbul
Lissabon
Londen
Madrid
New York
Parijs
Praag
Rome
Venetie
Wenen
 STEDENTRIPS
DFDS Seaways
Disneylandģ Resort Paris
GaSamen
NS Hispeed
P&O Ferries
Stedentrips.nl
TGV.com

LISSABON
 
Stedentrips.nl | Ieder z'n stad | Voordelige stedentrip naar de stad van uw keuze


 

Lissabon ...ontdek de ziel van een stad

Deze romantische stad is de hoofdstad van Portugal, gelegen aan de rivier de Taag en gebouwd over zeven heuvels! De stad biedt u van alles wat, schitterende gebouwen uit de tijd van de ontdekkingsreizigers, smalle straatjes, prachtige fonteinen! Naast cultuur kunt u in Lissabon genieten van een heerlijke mediterrane keuken, zoals de beroemde Bacalhau, gezouten stokvis, of van de beroemde klaagliederen (de Fado). Laat u verrassen in deze romantische stad!


Het aangename en zachte klimaat maakt het mogelijk dat Lissabon het hele jaar de moeite waard is om te bezoeken. Lissabon is een vrolijke, opgewekte stad aan de Taag en ooit de rijkste hoofdstad van Europa en één van de belangrijkste uitvalsbases voor de ontdekkingsreizigers. De gevels van sommige gebouwen zijn versierd met azulejos, schitterend beschilderde keramische tegels uit de 16e eeuw. De Portugese keuken is de meest mediterrane van alle mediterraanse keukens. Proef de overheerlijke bacalhou, gezouten stokvis, neem een heerlijke Vinho Verde en sluit af met een aguardente of ginjinha in één van de talloze en gezellige cafés die Lissabon rijk is. Bij een bezoek aan deze stad hoort natuurlijk een Fado-concert. De beroemde klaagliederen laten je de ziel van de stad beleven en dat maak je zelfs mee in één van de vele kleine restaurantjes in de wijken Bairro Alto en Alfama, waar je met stokoude gele trammetjes naar toe wordt gebracht. De mooiste uitzichten krijg je vanaf de Miradoura de Santa Luzia. Via trappensteegjes, na een bezoek aan het schitterende Castelo de Säo Jorge, daal je vervolgens dwars door de oude Moorse wijk Alfama weer af richting het centrum van de stad. Wanneer je wilt genieten van het bruisende uitgaansleven moet je vooral de trendy Docas en de Expo niet overslaan.

meer informatie


 

De leukste hotels in en nabij het centrum....

Wat zoekt u ? Een eenvoudig hotelletje in hartje centrum, een goede middenklasse nabij een bezienswaardigheid, een luxe hotel in een hippe buurt of zo’n typisch Charme hotelletje in een oud stadsdeel ?

Stedentrips.nl heeft ze beslist... de leukste hotels in deze stad. En zij kunnen het weten, want stedentrips.nl kent de steden als geen ander. Hun inkopers zijn er regelmatig te vinden om op zoek te gaan naar leuke nieuwe hotelletjes, maar ook om de kwaliteit van onze bestaande hotels te controleren, want die moet natuurlijk gewaarborgd blijven!

U heeft de keuze uit verschillende hotels, varierend van 2 tot 4 of 5 sterren en in diverse prijsklasses. Leuk hotel gezien? Klik dan op meer info voor detail- en prijsinformatie.

Bekijk het hotelaanbod en maak uw keuze! 
  

Reisgids 100% Lissabon | Mo Media

Leuke trendy reisgids met een kleurrijke beschrijving van cafe's, restaurants, bijzondere winkels en musea, uitgaanstips en - het leukste - een zestal wandelingen door de meest interessante delen van de stad. Handzaam formaat, veel illustraties, met kaartjes.

Kleurige reisgids in zakformaat voor de Portugese hoofdstad. Na wat beknopte algemene informatie (nationale feestdagen, vervoer, hotels etc.) wordt in vijf hoofdstukken puntsgewijs beknopte informatie gegeven over allerlei aspecten (bezienswaardigheden, eten en drinken, shoppen, leuke dingen om te doen) van vijf stadswijken van Lissabon. Van iedere wijk is een duidelijke plattegrond opgenomen waarop een wandeling staat uitgestippeld aan de hand waarvan de reiziger via een korte routebeschrijving langs leuke eet- en drinkgelegenheden, bekende en minder bekende bezienswaardigheden, musea, parken, winkels, mooie gebouwen, uitgaansgelegenheden etc. wordt geleid. Geillustreerd met sfeervolle grote en kleine kleurenfoto's. Met voorin een overzichtskaart, en achterin een alfabetische en thematische index en een metroplattegrondje. De Nederlandse auteur woont sinds een paar jaar in Lissabon. Aantrekkelijk uitgevoerde, handige, handzame en ook leuke reisgids, met name gericht op de trendgevoelige, wat jongere toerist. (Biblion)