U bevindt zich hier: Stedentrips Stedentrips.nl Londen  
 STEDENTRIPS.NL
Barcelona
Berlijn
Boedapest
Brussel
Florence
Istanbul
Lissabon
Londen
Madrid
New York
Parijs
Praag
Rome
Venetie
Wenen
 STEDENTRIPS
DFDS Seaways
Disneylandģ Resort Paris
GaSamen
NS Hispeed
P&O Ferries
Stedentrips.nl
TGV.com

LONDEN
 
Stedentrips.nl | Ieder z'n stad | Voordelige stedentrip naar de stad van uw keuze


 

Londen ...cool, hip en trendy

Aan de wieg van het nieuwe millennium heeft Londen een nieuw trendy uiterlijk gekregen. Niet alleen wordt dit nieuwe imago bepaald door prestigieuze bouwwerken, maar ook modeontwerpers, kunstenaars en restaurateurs leven zich uit. Toch blijft de metropool vasthouden aan tradities en ceremoniën die de stad altijd al hebben gekarakteriseerd. Kortom, hipheid en traditie gaan hier hand in hand. Dat geeft Londen haar unieke karakter.


In een paar dagen Londen zien, is vrijwel onmogelijk. Daarom geven wij u hier tips voor excursies en theaterbezoek, zodat u gericht deze wereldstad kunt gaan bezoeken. De Visitor Travel Card behoort daarbij tot de standaarduitrusting van elke ‘Londenganger’. Uw bezoek beginnen met een Hop-on Hop-off tour is een heel goed idee. Dit geeft u het broodnodige overzicht en wijst u de weg naar de verschillende bezienswaardigheden. De Aflossing van de Wacht, om 11.30 uur bij Buckingham Palace, is één van die Britse rituelen die niet gemist mogen worden. Picadilly Circus kan het volgende doel zijn. Al bent u niet moe, toch even uitrusten op de trappen bij Eros …
Winkelen hoort er natuurlijk ook bij… In Covent Garden en omgeving heb je heel veel kleine winkeltjes met specialistisch aanbod. Je kijkt je ogen uit. Bijvoorbeeld een zogenaamde papershop met al het mogelijk denkbare papier of wat daar van gemaakt is. Of wat te denken van de vele boekenwinkels in Charing Cross Road. En natuurlijk niet te vergeten Harrods, waar ‘kijken’ op zich al een attractie is. Maar er is zoveel meer….
De wijk Bayswater, een bruisend cosmopolitisch deel van Londen. Het aangrenzende Notting Hill is toonaangevend op het gebied van mode, design en restaurants. Zeker aardig, als je bedenkt dat deze wijk in de jaren 80 nog een arme arbeiderswijk was.
In Kensington en South Kensington wandel je door de woonwijken van de welgestelden. In Sloane Street vind je de exclusieve winkels met internationale haute couture. Voor liefhebbers van kwaliteitsantiek is het de moeite waard om richting Kensington Church Street te gaan.
Bent u de ‘hustlebustle’ van de stad even moe, dan kunt u zich heerlijk terugtrekken in één van de grote parken. Londen is en blijft, ‘the place to be …’

meer informatie


 

De leukste hotels in en nabij het centrum....

Wat zoekt u ? Een eenvoudig hotelletje in hartje centrum, een goede middenklasse nabij een bezienswaardigheid, een luxe hotel in een hippe buurt of zo’n typisch Charme hotelletje in een oud stadsdeel ?

Stedentrips.nl heeft ze beslist... de leukste hotels in deze stad. En zij kunnen het weten, want stedentrips.nl kent de steden als geen ander. Hun inkopers zijn er regelmatig te vinden om op zoek te gaan naar leuke nieuwe hotelletjes, maar ook om de kwaliteit van onze bestaande hotels te controleren, want die moet natuurlijk gewaarborgd blijven!

U heeft de keuze uit verschillende hotels, varierend van 2 tot 4 of 5 sterren en in diverse prijsklasses. Leuk hotel gezien? Klik dan op meer info voor detail- en prijsinformatie.

Bekijk het hotelaanbod en maak uw keuze! 
  

Reisgids 100 % Londen | Mo Media

Leuke trendy reisgids van de stad. Aan de hand van een aantal wandelingen kom je op de leukste plekken terecht. Natuurlijk worden de trendy adressen van accommodatie, restaurants, kroegen, dans, musea en shoppen niet vergeten.

Londen volgens Maaike: In een dubbeldekker over de Tower Bridge, moderne kunst kijken in Tate Modern, ‘high tea-en’ aan de Thames, shoppen in Soho, Buckingham Palace, fish ’n chips’ eten... Of je nu gaat voor sightseeing, shoppen, culinair genieten of avontuur: met deze gids op zak, ontdek je Londen in no-time. Met leuke wandelingen en duidelijke plattegronden.