U bevindt zich hier: Stedentrips Stedentrips.nl Parijs  
 STEDENTRIPS.NL
Barcelona
Berlijn
Boedapest
Brussel
Florence
Istanbul
Lissabon
Londen
Madrid
New York
Parijs
Praag
Rome
Venetie
Wenen
 STEDENTRIPS
DFDS Seaways
Disneylandģ Resort Paris
GaSamen
NS Hispeed
P&O Ferries
Stedentrips.nl
TGV.com

PARIJS
 
Stedentrips.nl | Ieder z'n stad | Voordelige stedentrip naar de stad van uw keuze


 

Parijs ...stad van de Parijzenaars

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk. Het is de zetel van de Franse regering. Met zijn miljoenen inwoners is het de grootste stad van West-Europa. Parijs wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Seine en daarnaast is Parijs verdeeld in arrondissementen; het centrum telt twintig arrondissementen. De stad is inmiddels zo groot gegroeid dat het op zeven heuvels gebouwd is, waarvan Montmartre de hoogste is.


Probeert u zich Parijs, de lichtstad, eens voor te stellen zonder Eiffeltoren. Dat lukt u vast niet! Geweldig, hoe zo een monument zich letterlijk en figuurlijk opwerpt als uitroepteken van de Franse hoofdstad. Alle superlatieven over deze wereldstad ten spijt, zonder Eiffeltoren zou Parijs Parijs niet zijn. Een andere niet onbelangrijke rol is weggelegd voor de Parijzenaars zelf. Arrogant, of juist zelfverzekerd…? Waarschijnlijk dat laatste, want aanschouw hoe ze met elkaar een bijna dorpsachtige sfeer neerzetten. Parijs lijkt één groot toneel, met vele decorwisselingen en spelers die zich inleven in hun eigen wereld en bedrijvigheid. Om maar eens wat decors te noemen… Montmartre, de kunstenaarswijk rond de Sacré-Coeur, op de top van de heuvel. De rosse buurt rondom Pigalle, waar de wieken van de Moulin Rouge u tegemoet schitteren. La Défense, een futuristisch deel van de stad. Champs-Elysées, nog altijd de chique van Parijs. Quartier Latin met haar studenten. Saint-Germain, waar intellectuelen, filosofen en kunstenaars elkaar treffen. Centre Pompidou, met gezellige drukte en straatartiesten. Het hart van Parijs klopt 24 uur per dag. De nachtclubs van Parijs genieten wereldfaam. En dan niet te vergeten, de roemruchte Franse keuken. Voor veel mensen is zelfs dié al een paar dagen Parijs waard.
meer informatie


 

De leukste hotels in en nabij het centrum....

Wat zoekt u ? Een eenvoudig hotelletje in hartje centrum, een goede middenklasse nabij een bezienswaardigheid, een luxe hotel in een hippe buurt of zo’n typisch Charme hotelletje in een oud stadsdeel ?

Stedentrips.nl heeft ze beslist... de leukste hotels in deze stad. En zij kunnen het weten, want stedentrips.nl kent de steden als geen ander. Hun inkopers zijn er regelmatig te vinden om op zoek te gaan naar leuke nieuwe hotelletjes, maar ook om de kwaliteit van onze bestaande hotels te controleren, want die moet natuurlijk gewaarborgd blijven!

U heeft de keuze uit verschillende hotels, varierend van 2 tot 4 of 5 sterren en in diverse prijsklasses. Leuk hotel gezien? Klik dan op meer info voor detail- en prijsinformatie.

Bekijk het hotelaanbod en maak uw keuze!