U bevindt zich hier: Stedentrips Stedentrips.nl Rome  
 STEDENTRIPS.NL
Barcelona
Berlijn
Boedapest
Brussel
Florence
Istanbul
Lissabon
Londen
Madrid
New York
Parijs
Praag
Rome
Venetie
Wenen
 STEDENTRIPS
DFDS Seaways
Disneylandģ Resort Paris
GaSamen
NS Hispeed
P&O Ferries
Stedentrips.nl
TGV.com

ROME
 
Stedentrips.nl | Ieder z'n stad | Voordelige stedentrip naar de stad van uw keuze


 

Rome ...charmant, antiek en trendy

Welke van de volgende stellingen is waar? Rome is oud, antiek, een groot museum. Of: Rome is trendy, jong, bruisend en verbluffend Italiaans? Het antwoord is eenvoudig: beide stellingen zijn waar. In deze fantastische Italiaanse hoofdstad wordt u verrast door een verbluffende combinatie van oud, antiek en zeer trendy en modern.


Maar natuurlijk is Rome allereerst een oude stad met veel cultuur: Castel San Angelo, Vaticaanstad, het Vaticaans Museum met Michelangelo’s plafondschilderingen in de Sixtijnse Kapel, het Forum Romanum, het Colosseum, de Spaanse Trappen en de Catacomben aan de Via Appia Antica. Dit alles doet vermoeden dat Rome een ‘oude, saaie stad’ is. Het tegendeel is waar. De bezoeker wordt aangenaam verrast door de ‘jongheid’ van de stad. Vele trendy winkels, cafés, bars, restaurants, pittoreske pleintjes met gezellige terrasjes, het overheerlijke en wereldberoemde Italiaanse ijs…en dit alles gesitueerd in een oogverblindend décor van oude Romeinse monumenten en overblijfselen uit een veelbewogen verleden.

Beklim het dak van de St. Pieter door een wirwar van trappen en gangetjes en loop via de antiekwinkeltjes van de Via Giulia naar het trendy Trastevere. Neem deel aan de ‘Romeinse pantoffelparade’ rond het Pantheon en Piazza Navona en gooi voor vertrek een muntje over uw schouder in de beroemde Trevifontein. U komt dan (volgens de legende van de fontein) onherroepelijk terug, en zeg nou eerlijk, wie wil deze kans aan zich voorbij laten gaan? Rome, een cosmopolitische stad met een jeugdige uitstraling in een oud decor, een stad vol romantiek, vol cultuur en vol geschiedenis. Dat mag niemand missen! Dus kies één van de vele wegen en kom naar Rome!

meer informatie


 

De leukste hotels in en nabij het centrum....

Wat zoekt u ? Een eenvoudig hotelletje in hartje centrum, een goede middenklasse nabij een bezienswaardigheid, een luxe hotel in een hippe buurt of zo’n typisch Charme hotelletje in een oud stadsdeel ?

Stedentrips.nl heeft ze beslist... de leukste hotels in deze stad. En zij kunnen het weten, want stedentrips.nl kent de steden als geen ander. Hun inkopers zijn er regelmatig te vinden om op zoek te gaan naar leuke nieuwe hotelletjes, maar ook om de kwaliteit van onze bestaande hotels te controleren, want die moet natuurlijk gewaarborgd blijven!

U heeft de keuze uit verschillende hotels, varierend van 2 tot 4 of 5 sterren en in diverse prijsklasses. Leuk hotel gezien? Klik dan op meer info voor detail- en prijsinformatie.

Bekijk het hotelaanbod en maak uw keuze!