U bevindt zich hier: Landenspecialisten Girassol Vakanties Alentejo  
 GIRASSOL VAKANTIES
Algarve
Alentejo
Azoren
Costa de Lisboa
Madeira
Midden Portugal / Beiras
Noord Portugal
 LANDENSPECIALISTEN
Bezoek Thailand.nl
DTI Travel
Egypte.nl
Girassol Vakanties
ID Riva Tours
Marysol
Mongolia tours
Montemar
Tra Travel
Turkije.nl

ALENTEJO
  

De Alentejo wordt ook wel de korenschuur van Portugal genoemd. Letterlijk vertaald betekent Alentejo het land achter de Taag (Além Tejo).
In het noorden begrenst door de rivier de Taag en in het zuiden door de Algarve, beslaat deze provincie maar liefst een derde van Portugal, terwijl er slechts 12 % van de bevolking woont.
De Alentejo bestaat uit de Alto Alentejo en de Baixa Alentejo. Het is een afwisselend landschap met heuvels, bosgebieden, akkers, wijngaarden, droge vlakten en grote landbouw-coöperaties. De kurkeiken en olijfbomen vormen een belangrijke bron van inkomsten. Tussen de glooiende velden liggen dorpen met in pastelkleuren gepleisterde kleine huisjes, vele middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden, zichtbaar in de witte galerijen en balkons met ornamentele smeedijzeren hekjes.
In de Alentejo is geen sprake van massatoerisme, hier komen de in de eeuwenoude cultuur van steden als Elvas, Beja of Évora geïnteresseerde bezoekers.
De ‘marmer’ stadjes Estremoz en Vila Viçosa en de imposante vestingwerken en versterkte dorpjes aan de Spaanse grens zijn zeker een bezoek waard.
Een heerlijk vakantiegebied waarbij u kennis maakt met de echte Portugese bevolking.
Girassol Vakanties biedt u een aantal accommodaties in de Alentejo, waarbij we rekening hebben gehouden met het authentieke karakter en de kwaliteit van het hotel.


 

Alle vakanties Alentejo