U bevindt zich hier: Landenspecialisten Girassol Vakanties Noord Portugal  
 GIRASSOL VAKANTIES
Algarve
Alentejo
Azoren
Costa de Lisboa
Madeira
Midden Portugal / Beiras
Noord Portugal
 LANDENSPECIALISTEN
Bezoek Thailand.nl
DTI Travel
Egypte.nl
Girassol Vakanties
ID Riva Tours
Marysol
Mongolia tours
Montemar
Tra Travel
Turkije.nl

NOORD PORTUGAL
  

Deze streek biedt rust en ruimte. Noord Portugal is één van Portugals meest traditionele regio's. Wij bieden u diverse soorten accommodaties.......hotels, appartementen maar ook landhuizen(solares) en pousada's. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!
De grote rivier Douro vormt de natuurlijke grens tussen het Noorden en de rest van Portugal.
Het gebied is bij de toeristen het minst bekend, maar daar zal de komende jaren zeker verandering in komen. En terecht, want in het noorden vindt men de nog werkelijk traditionele Portugese manier van leven en kan men nog echt genieten van de ongerepte natuur.
Minho is een vruchtbare streek met kleinschalige landbouw, kronkelige bergweggetjes, prachtige witte stranden aan de Costa Verde, bossen, heuvels en ruige bergen in de schitterende natuurreservaten en vele mooie eeuwenoude dorpjes en steden.
Douro Litoral staat bekend als de portstreek met tegen de steile oevers van de Douro en de bergen daarachter de vele landhuizen (quinta’s) gelegen tussen de terrasvormige wijngaarden en naar de kust toe Porto, de bijzondere hoofdstad van het noorden.
Vele belangrijke monumenten zijn terug te vinden in steden als Guimarães, Braga en Bragança.
Aan de Costa Verde liggen drukke badplaatsen als Póvoa de Varzim, Esposende en Ofir. Niet ver daarvandaan ligt aan de monding van de Lima het drukbezochte historische havenstadje Viana de Castelo.
In het noorden van Minho ligt het Parque Nacional da Peneda-Gerês, een schitterend natuurpark met woeste bergen, beboste dalen, traditionele boerendorpjes en middeleeuwse kastelen.
Trás-os-Montes is wild en ongerept, arm en onbekend. Via kronkelige bergweggetjes rijdt men door stille boerendorpjes en eeuwenoude stadjes.
Bragança, de hoofdstad, is een indrukwekkende ommuurde citadel, gelegen op een strategische heuveltop.
Een heel ander landschap is te zien in de Douro vallei (Trás-os-Montes). Terrasvormige wijngaarden en amandelbomen, grote landerijen en langs de rivier de vele quinta’s, waar men na een rondleiding de portwijn kan proeven.
Het centraal gelegen stadje Pinhão met het beroemde treinstation versiert met prachtige azulejo-tableaus met afbeeldingen van allerlei tradities uit de regio, is onder toeristen wel bekend.
De treinroute langs de Douro is spectaculair omdat die langs een groot deel de loop van de rivier volgt terwijl autowegen veel verder landinwaarts liggen.
Het Noorden van Portugal is nog niet overspoeld door het massatoerisme en is juist daarom zeer geschikt om het ware Portugal met al zijn mooie tradities te leren kennen.Casa da CalÁada

Ligging: aan de rand van het charmante historische stadje Amarante. Dit prachtige gerestaureerde 16e eeuwse paleis ligt vlakbij de oude brug aan de zuidoever van de Tâmega rivier in een heuvelachtige landschap omgeven door wijngaarden.

Kamers: 30 individueel ingerichte kamers met de nadruk op comfort en elegance, voorzien van airconditioning, sat.tv, telefoon, minibar, volledige badkamer met bad/douche en haardroger.
meer informatie


 
 

Alle vakanties Noord Portugal