U bevindt zich hier: Landenspecialisten Mongolia tours  
 LANDENSPECIALISTEN
Bezoek Thailand.nl
DTI Travel
Egypte.nl
Girassol Vakanties
ID Riva Tours
Marysol
Mongolia tours
Montemar
Tra Travel
Turkije.nl

MONGOLIA TOURS
  

MongoliaTours.nl is dé specialist op het gebied van reizen naar Mongolie. Mongolia Tours biedt je avontuurlijke rondreizen, maar wel volledig verzorgd. Met daarbij verschillende reisopties, waaronder de beroemde Transsiberië Express. En als aanvulling zijn er uitbreidingen in Rusland en China. Compleet verzorgde individuele (geen groep) rondreizen. GEEN vastgestelde vertrekdata en GEEN minimale groepsgrootte! Kortom: Avontuurlijk, maar wél met dat beetje comfort dat deze bijzondere ervaring tot een echte vakantie maakt! Je bepaalt dus zelf wanneer en met wie je op reis gaat. Bijkomend voordeel is dat je reis nooit gecanceld wordt door te weinig inschrijvingen


 

Rondreizen door de mooiste gebieden in Mongolië.
Van de verlaten Gobiwoestijn in het zuiden tegen de grens met China tot de noordelijke taigabossen nabij Siberië. En van het groene steppelandschap in Centraal-Mongolië tot het Altaigebergte en zijn Kazachse nomaden in het westen van het land.

Reizen voor natuur- en cultuurliefhebbers van alle leeftijden. Avontuurlijk en volledig verzorgd, in een ongerept land met een bijzondere cultuur, maar wél met dat beetje comfort dat deze bijzondere ervaring tot een echte vakantie maakt!


De reisopties bepalen hoe je naar Mongolië gaat.
Rechtstreeks, met de trein door Rusland over de beroemde Transsiberië Spoorlijn, of liever via China met een verblijf in Peking.

Bij je rondreis kies je altijd tevens een reisoptie


Reisopties

Transsiberië Express
 
Via Peking
 
Puur Mongolië
 Rondreizen

Ulan Bator en omgeving
Tijdens deze korte reis blijven we in de buurt van Ulan Bator waar we twee grote natuurgebieden gaan verkennen.
Het Khustain Nuuru National Park staat bekend om de Przewalski paarden die daar nog in het wild leven. Het enige echte oerpaard dat nog in leven is.
Daarna rijden we richting het Terelj National Park dat met zijn kenmerkende granieten rotsformaties behoort tot één van de mooiste natuurgebieden in Mongolië...
meer informatie 
Jagende adelaars in West-Mongolië
Wanneer er sneeuw begint te vallen, gaan de Kazachen met hun adelaars op jacht. Daarom wordt het aanbevolen om deze reis te maken tussen half september en half november.

Deze bijzondere reis neemt je mee naar het westen van Mongolië, waar we ons in een prachtige omgeving zullen bevinden temidden van het imposante Altaigebergte.
Hier leven de Kazachen, een interessante etnische minderheid, die nog volgens eeuwenoude traditie de bergen in trekken om te jagen met hun getrainde gouden adelaars.

meer informatie 
Gobiwoestijn in Zuid-Mongolië
Met onze jeep rijden we zuidwaarts op weg naar de koudste en droogste woestijn ter wereld: de Gobiwoestijn.
Naarmate we de hoofdstad verder achter ons laten, zien we de omgeving langzaam veranderen. Het groene steppelandschap van Centraal-Mongolië gaat geleidelijk over in de vlakke kale woestijnsteppe van de Gobi waarover je oneindig ver kan kijken.
Het vee van de nomadenfamilies die in dit onherbergzame gebied leven, bestaat voornamelijk uit kamelen.
We begeven ons in deze indrukwekkende, haast onbewoonde wereld en bekijken de vele interessante plekken die deze prachtige omgeving te bieden heeft...
meer informatie 
Steppelandschap in Centraal-Mongolië
Tijdens deze reis rijden we door het eindeloze landschap van glooiende groene heuvels, dat zo kenmerkend is voor Mongolië. Steppelandschap met witte gers en grazende kuddes paarden, yakken, schapen en geiten.
We verkennen de omgeving met zijn meren en boeddhistische kloosters, en bezoeken ondermeer de oude hoofdstad Kharkhorin.
Een tocht te paard bij het Terkhiin Tsagaan meer dat gevormd is door lavastromen en omringd wordt door uitgestorven vulkanen is één van de vele hoogtepunten van deze mooie rondreis...

meer informatie 
Zuid en Centraal-Mongolië
De groene steppen in Centraal-Mongolië en de haast verlaten Gobiwoestijn in het zuiden van het land worden tijdens deze reis met elkaar gecombineerd.
Hoe verder we zuidwaarts rijden, hoe leger het wordt. Paden zijn er niet meer en we volgen de sporen van andere jeeps die hier voor ons geweest zijn. We gaan op weg naar grote zandduinen, de beroemde plek voor opgravingen van dinosaususfossielen en andere prachtige gebieden in deze onherbergzame omgeving.
Verderop in de reis doorkruisen we het bekende Mongoolse steppelandschap en gaan op in de ongeschonden natuur en cultuur die je in dit deel van het land te zien krijgt...
meer informatie 
Centraal en Noord-Mongolië
Wanneer we de hoofdstad verlaten, zijn het de groene grasvlakten en het grazende vee die het uitzicht domineren. Nadat we in deze omgeving de mooiste gebieden en bezienswaardigheden van Centraal-Mongolië bezocht hebben, zetten we koers naar het Khövsgöl meer in het noorden tegen de grens met Siberië.
Dit enorme zoetwatermeer ligt omgeven door bergen met dichtbeboste taiga op een hoogte van 1.654 meter boven de zeespiegel.
Ondermeer een bezoek aan het Tsaatan rendiervolk en het Amarbayasgalant klooster maken deze reis tot een onvergetelijke ervaring...
meer informatie 
Zuid, Centraal en Noord-Mongolië
Wil je naar de verlaten Gobiwoestijn, het steppelandschap met de oude hoofdstad Kharkhorin en het Khövsgöl meer gelegen tussen de taiga's? Dan zit in deze reis alles wat je zoekt.
We vertrekken eerst naar de Gobiwoestijn. Een desolate omgeving afgezonderd van de rest van de wereld in het zuiden van Mongolië. Dan rijden we omhoog door glooiend steppelandschap. We zien de grootste boeddhistische kloosters, maken tochten te paard en per kameel, en komen uiteindelijk helemaal uit in het noorden waar in een omgeving van taigabossen het schitterende Khövsgöl meer gelegen is...

meer infomatie 
Rondje Mongolië Deluxe
De jacht met de adelaars in West-Mongolië vindt alleen plaats als er sneeuw ligt (van half september tot half november). Maar ook buiten deze periode is een bezoek aan de Kazachen en hun adelaars in het Altaigebergte zeker de moeite waard.

De naam van deze reis spreekt voor zich. We maken een grote ronde door Mongolië, waarin we het hele land doorkruisen. We gaan door het oneindige steppelandschap, het Altaigebergte, de taigabossen, de onherbergzame Gobiwoestijn en zien al het moois dat dit fascinerende land te bieden heeft.
Omdat de afstanden die afgelegd worden tijdens deze ronde door Mongolië erg groot zijn, maken we gebruik van vijf binnenlandse vluchten.
Een alles-in-één reis met het comfort van binnenlandse vluchten om de grootste afstanden te overbruggen...

meer informatie Actieve Rondreizen

Te paard door Centraal-Mongolië
Ervaring met paardrijden is makkelijk, maar zeker niet nodig om deze reis te kunnen maken.

Een groot gedeelte van het leven van een Mongoliër draait om zijn paarden. In dit land van nomaden en nauwelijks begaanbare wegen is het paard ook nog steeds het voornaamste vervoermiddel.
Jezelf door de steppen verplaatsen op deze bekende kleine Mongoolse paarden, is iets wat veel mensen tot de verbeelding spreekt. Het avontuur dat je tegemoet gaat en het gevoel van vrijheid dat je krijgt, is werkelijk een unieke ervaring.
Tijdens deze avontuurlijke reis bezoeken we een paar mooie plekken in Centraal-Mongolië waarna we starten met een schitterende paardentocht door het kenmerkende weidse steppelandschap...

meer informatie 
Te paard door Noord-Mongolië
Ervaring met paardrijden is makkelijk, maar zeker niet nodig om deze reis te kunnen maken.

Mongoliërs staan bekend als fantastische ruiters. Dit is niet vreemd, want al op zeer jonge leeftijd leren ze om op een paard te rijden. Zodra je kunt lopen, kun je ook paardrijden is de gedachte.
Toch hoef je geen fantastische ruiter te zijn om het gevoel te krijgen dat je leeft als een Mongoolse nomade.
Deze reis speelt zich af in het noorden van Mongolië in de omgeving van het bekende Khövsgöl meer. Vanaf de paardenrug ontdek je een spectaculair bergachtig gebied. We rijden door taigabossen, over steppen en langs de oevers van dit heldere blauwe bergmeer. Een prachtige belevenis, die je nooit meer zal vergeten...

meer informatie 
Per kameel door de Gobiwoestijn
Een trektocht door de woestijn met je eigen kameel, is zeker één van de opmerkelijkste reizen die we te bieden hebben.
We stappen in de trein en reizen over de Transmongolië spoorlijn naar de Gobiwoestijn in het zuiden van Mongolië. Het verlaten gebied waarin je terechtkomt, bestaat voornamelijk uit platte zanderige vlakten en we zien ondermeer de aparte saxaul bossen, boeddhistische kloosters en het versteende bos van Suikhet.
Dan maken we ons klaar voor een buitengewone belevenis. Met onze kamelen trekken we de komende dagen door de woestijn. Deze tocht door een onherbergzame omgeving van woestijnsteppe en zandduinen is een geweldige reis voor echte avonturiers...
meer informatie   

Zonvakanties aanbiedingen | Vliegtickets | Hotel aanbiedingen | Hotels Mexico | Hotels Portugal | Hotels Turkije | Hotels Italie | Hotels Frankrijk | Hotels Cyprus| Hotels Spanje | Vakantie Tunesie | Vakantie Griekenland | Vakantie Kroatie | Canarische eilanden |Malta| Kreta | Rhodos | Corfu| Jamaica | Malediven | Marokko | Nederlandse Antillen | Sri Lanka | Trinidad en Tobago | Cuba | Emiraten | Israel | Dom. Republiek | Kaap Verdie | Cruises |Sitemap